Spor Toto Süper Lig'in lideri Fenerbahçe, 20. hafta açılış maçında konuk ettiği Kasımpaşa'yı, Diego, van Persie ve Alper'in golleriyle 3-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek sayısı Malki'den geldi. 

Kasımpaşa'da 19 ve 45. dakikalarda sarı kart gören savunmacı Titi kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Vitor Pereira maçın ilk 11'inde geçen haftanın kadrosuna göre altı değişiklik yaptı. Portekizli teknik adam Mehmet Topal, Josef de Souza, Jose Fernandao, Şener Özbayraklı, Lazar Markovic ve Caner Erkin'in yerine Simon Kjaer, Diego Ribas, Robin van Persie, Gökhan Gönül, Volkan Şen ve Hasan Ali Kaldırım'ı sahaya sürdü.

Kasımpaşa'da ise kırmızı kart cezalısı Strahil Popov ile sakatlıkları bulunan Eren Derdiyok forma giymedi. Rıza Çalımbay, geçen hafta ilk 11'de oynattığı Oliver Veigneu'yu yedek soyundururken sağ bekte Veysel Sarı'ya görev verdi. Eren Derdiyok ve Popov'un yokluğunda Yonathan Del Valle ile Vasil Bozhikov oynadı.

FENER RAKİP KALEYİ BUNALTTI

Maçın ilk yarısında rakibine karşı mutlak bir üstünlük kuran Fenerbahçe, Robin van Persie, Diego ve Nani'nin hareketli oyunlarıyla hücumda etkinlik sağlamayı başardı.

37. dakikada organize gelişen hücum sonrasında Diego düzgün bir vuruşla sarı lacivertli ekibi öne geçiren golü atarken, konuk ekibi oyundan tamamen koparan pozisyon duraklama anlarında gerçekleşti.

Kasımpaşa'nın yıldız savunmacısı Titi, Volkan Şen'i ceza sahası içinde sert bir hareketle düşürüp ikinci sarı karttan oyundan atılırken, penaltı atışında topun başına geçen Van Persie skoru 2-0'a getiren golü attı.

İkinci yarıda da iyi futbolunu sürdüren Fenerbahçe, Alper Potuk'un 75. dakikada attığı klas golle skoru 3-0 yaptı ve tamamen rahatladı.

Konuk ekip 87. dakikada Malki ile bir gol bulsa da maç sonunda gülen taraf 3-1'lik skorla Fenerbahçe oldu.

Vitor Pereira'nın ekibi ligdeki puanını 49 yaptı ve Beşiktaş'a göre üç maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü.

31 puanda kalan Kasımpaşa'nın ise ligdeki galibiyet hasreti beş maça çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak. Kasımpaşa ise Eskişehirspor'u ağırlayacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr