Türkiye Futbol Federasyonu, (TFF) yayıncı kuruluş olan Lig Tv'nin kulüplere ödeme yapmadığını duyurdu ve transfer talimatın da değişikliğe gitti.

TFF, "Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nda" değişiklik yaptığını duyurdu. Federasyonun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "TFF Yönetim Kurulu'nun 13.07.2016 tarih ve 25 sayılı toplantısında alınan kararla, 'Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'na Geçici 5. madde eklenmiştir" ifadeleri kullandı.

Talimat incelendiğinde, geçici madde 5'te şu açıklama görülüyor: "GEÇİCİ MADDE 5 İşbu talimatın 12. maddesinin 2. bendi uyarınca kulüpler, transfer ettikleri futbolcuların tescilini talep ile birlikte; Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairelerine, vadesi geçmiş borcu olmadığına dair ilgili kurum tarafından düzenlenmiş belge ibraz etmek zorunluluğundan, işbu Geçici Madde 5’in yürürlük tarihinden 15.08.2016 tarihine kadar muaftırlar. Bu madde, yayıncı kuruluşun satış sürecinde mali yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle düzenlenmiş olup 15.08.2016 tarihinden önce kulüplere ilgili aylara ilişkin ödemelerin yapılması halinde muafiyet, ödemenin yapıldığı tarihte sona erer."

'Ödeme olursa muafiyet kalkacak'

TFF'nin açıklamasında, "15.08.2016 tarihinden önce kulüplere ilgili aylara ilişkin ödemelerin yapılması halinde muafiyet, ödemenin yapıldığı tarihte sona erer" ifadesi dikkat çekiyor.

Bilindiği üzere kulüplerin transfer ettikleri futbolcuların tescillerini gerçekleştirebilmeleri için SGK ve vergi dairelerine vadesi geçmiş borcunun olmaması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda özellikle PTT 1. Lig kulüplerinin aralarında yer aldığı bazı takımlar, sırf bu nedenden ötürü yeni transferlerinin tescilini gerçekleştirememiş ve siyasilerden destek istemişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr