Son haftaların formda takımı Gençlerbirliği - Medipol Başakşehir ile Ankara'da 3 puan mücadelesi verdi. Ümit Özat ile çıkış yakalayan Gençlerbirliği, Başakşehir'den puan almayı başardı.

Karşılaşma düşük bir tempoda başladı, Başakşehir alışkın olduğumuz dengeli oyununu sahaya yansıtmaya çalıştı. 19. dakikada ilk tehlikesini gerçekleştiren Başakşehir'de Visca'nın havalandırdığı topa arka direkte Mehmet Batdal kafayı vurdu, üst direğe çarpan top oyun alanına geri geldi.

38'de ise Gençlerbirliği'nin bulduğu gol elle oynama nedeniyle iptal edildi. Khalili'nin soldan kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken top Vedat Muriç'e çarpıp ağlara gitti ancak Hakem Ümit Öztürk, bu pozisyonda topun Vedat'ın eline çarptığını belirterek golü iptal etti.

İlk yarı golsüz eşitlikle geride kaldı. İlk yarıda daha etkili taraf olan Başakşehir ikinci yarıya da tempo kesmeden girdi. 48'de Etkili paslarla rakip ceza alanı dışına kadar ilerleyen Başakşehir'de Visca sol çaprazdan sert bir şut çıkardı, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

Mücadelenin ikinci yarısı genellikle tutuk bir oyuna sahne olurken, iki takımda maçtaki sessizliği bozamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı: 0-0

Başakşehir, puanını 32'ye çıkardı ve aynı puanda olduğu Beşiktaş'ın önünde averaj farkıyla lider kalmayı başardı. Öte yandan İstanbul ekibi, ligdeki namağlup unvanını da sürdürdü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr