LG, piyasaya çıkardığı her akıllı telefonu çeşitli özellikler ekleyerek farklılaştırma peşinde. Hatırlayanlar bilir. LG X Cam, arka tarafta yer alan iki adet kamerası ile ilgi çekmişti. LG V10 sahip olduğu iki ekranı ile farkını ortaya koymuştu. Bu sene tanıştığımız LG G5 ise modüler yapısı ile her yerde konuşulan bir ürün oldu. Dolaysıyla bu ay inceleme fırsatı bulduğumuz LG Stylus 2’de fark yaratan özellikleri ile karşımıza çıkmasına çok da şaşırmadık. LG Stylus 2, tıpkı Samsung Galaxy Note ailesi gibi, bir ekran kalemine sahip. Güçlü donanım birleşenleri ile donatılmış ve Note ailesine ciddi bir rakip olabilecek olan LG Stylus 2’nin esas farkı, dünyanın ilk dijital radyo özelliğini (DAB+) sunan akıllı telefonu olma özelliğini taşıyor olması.


 5.7 inç’lik bir ekrana sahip
LG Stylus 2, 5.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olmasına karşın istenilen değerleri ne yazık ki kullanıcıya sunmuyor. Büyük bir ekranda yüksek bir çözünürlük bekliyorken, LG Stylus 2’nin 1280×720 piksel çözünürlüğünün yetersiz kaldığını söylemeliyiz. LG, ürünün fiyatını düşük tutmak için FullHD ekranından vazgeçti. Benzer bir durum ekranın parlaklığı için de geçerli. Kapalı alanlarda cihazın parlaklığı yeterli kalmasına karşın, açık alanlarda yetersiz kalıyor. Özellikle güneşli ortamlarda neredeyse hiç bir şey görmüyor olmanız çok büyük bir dezavantaj.
Ekranın renk doğrulu ve kontrast değeri gayet iyi. Fakat renklerin dolgunluğu ortalamanın altında olduğunu söylemeliyiz. Bu ekranın diğer bir dezavantajı parmak izine karşı hassas olması. Bu yüzden bu ürünü beraberinde gelen kalemle kullanmak belki çok daha iyi bir çözüm olduğunu düşünüyoruz.
LG Stylus 2, küçük elli kişiler ve tek elle kullanım için pek uygun değil. Bu ürün neredeyse LG V10 kadar büyük. Farkı, daha ince ve daha hafif olması. Bir telefonun hafif olması birçok kullanıcı için belki önemli bir avantaj. LG Stylus 2, bu hafifliği kazanabilmek için metal tasarımından plastik tasarımını tercih etti. Telefonun ön tarafına baktığımızda, sade, siyah ve ekstralar sunmayan tipik bir LG tasarımı görürsünüz. Arka taraf ise malzeme kalitesi yüksek olan bir plastik kullanıldı. Cihazın açma kapama düğmesi, yeni nesil LG telefonlarda olduğu gibi arka kameranın alt kısmında yer alıyor. Ekran kalemi, LG Stylus 2’nin üst kısmında gizlenmiş.
İncelemenin devamını okumak için buraya tıklayınız

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr