LG’nin son amiral gemisi G5, üstün yeteneklere sahip bir akıllı telefon, bunu da kimse inkar edemez. Qualcomm Snapdragon 820 yonga, Adreno 530 grafik yongası, 4 GB RAM, 5.3 inçlik 1440p IPS ekran, 2 TB’a kadar microSD saklama alanı desteği ve modüler konsept, akıllı cihazın en göze çarpan becerileri.
Bununla birlikte, LG G5, rakiplerine göre pek de yenilik sunmuyor. Modüler tasarım iyi hoş ama pratikte fayda sağladığını zorlamak zor. 2800 mAH’lık batarya ve güç koruma seçenekleri, eskisine göre daha uzun pil ömrü sunsa da, aşırı ısınan ekranda hala ufak tefek problemler görülebiliyor.
“Friends” modülleri ve gelişmiş donanım keyifli ancak oyunu değiştirebilecek faktörler değil. En büyük rakip Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge ile açık ara önde. Üstelik Xiaomi ve Huawei gibi Çinli firmalar, kalitelerini yükselttikleri halde fiyat kırıp, G5’i ekarte edebiliyor. Bu hem Uzak Doğu’da, hem de okyanus ötesi pazarlarda geçerli.


Satış başarısızlığı, LG Mobil Cihazlar Departmanını kökten değiştirecek gibi. Departman başkanı Cho Juno, koltuğundan olacağa benziyor. Eski araştırma departmanı Oh Hyung-hoon, mobil cihazlar yönetiminde yardımcı başkan rolü üstlenecek. Korean Times’ın iddiasına göre şirketin iki numaralı ismi ve başkan yardımcısı Kim Hyung-jeong,, mobil cihazlar departmanın tepesine yerleşecek.
G5, maddi açıdan önemli zararlara neden olamasa da, başarılı Android cihazlarla aradaki farkı kapatamadı. Daha önce de belirttiğimiz gibi, ortada rakiplerine üstünlük sağlayacak bir yenilik yok. Belki de değişim gerçekten de şarttır.

Carmageddon Deliliğinin Dönüşü!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr