CHP Grup Başkanvekili Gök, Meclis'teki makamında, İstanbul Fatih'teki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne tabanca mermisi bırakılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Söz konusu olayın provokasyon olduğunu savunan Gök, emniyetin zafiyet gösterdiğini öne sürerek, "Provokasyonu bizzat kendileri yürütüyorlar. Büyük bir emniyet zafiyeti var ama emniyet zafiyetinin ötesinde emniyetin de göz yumduğu olaylar var. Nasıl oluyor da polis tişörtlü bir kişi eski cumhurbaşkanının yanında, genel başkanımızın yanında durabiliyor, onların yanına kadar gelebiliyorlar. Nasıl oluyor da onlarca korumanın, emniyet gücünün içerisinden çıkılıp genel başkanının üzerine bir mermi atılıyor." 

'BİZZAT YAKALAYARAK, EMNİYETE KENDİMİZ TESLİM EDECEĞİZ'

Bundan sonra provokasyonlara izin vermemek için kendi önlemlerini kendilerinin alacağını belirten CHP'li Gök, şöyle konuştu:

"CHP'liler bundan sonra kendi kendilerini koruyacaklardır. Bizim bu ülkenin iktidar partisine güvenimiz kalmamıştır. CHP bundan sonra genel başkanın, parti yöneticilerinin gittiği her yerde çok yoğun bir kalabalıkla giderek, orada bu provokasyonları önleyecek tedbirleri kendisi alacak. Bu provokasyonlara karışanları bizzat yakalayarak, emniyete kendimiz teslim edeceğiz. Bunlara eylem yapmaları için fırsat tanımalarına olanak sağlamayacağız. Gençlik Kollarımız olmak üzere bütün parti örgütümüz bundan sonra genel başkanımız etrafında kenetlenecektir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr