Ülkemizde de çoğu modeli bulunan Lenovo markası, iki yeni ve gizemli akıllı telefon ile karşımıza çıktı. Telefonlar, GFXBench isimli performans testi uygulamasının internet sitesinde teknik özellikleriyle boy gösterdi. İşte o cihazlar ve basına yansıyan detayları.


Lenovo XT1700 ve XT 1706 teknik özellikleri
İlk cihaz Lenovo XT1700 olarak adlandırılıyor. Bu cihazın model kodu yani ismi henüz belli değil. 5 inç büyüklükte ekranda 1280 x 720 piksel çözünürlük sunacak olan telefon 8 çekirdekli bir işlemciye sahip olacak. Bu işlemci MediaTek MT6735P olarak görülüyor. Grafik işlem birimi tarafında ise ARM Mali-T720 GPU dikkat çekiyor. 2 GB RAM, 16 GB depolama alanı, 8 MP arka, 5 MP ön kamera, bu modelin diğer teknik özellikleri arasında.
İkinci versiyon olan Lenovo XT1706’nın teknik özellikleri de tamamen birinci cihaz ile aynı. Lenovo ve Motorola işbirliği geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Dolayısıyla bu cihazlardan birinin Motorola, diğerinin ise Lenovo markası altında satışa çıkacağı düşünülüyor.
Cihazlar LTE ve LTE desteklemeyecek şekilde iki farklı modemle de satışa çıkabilir. Her iki cihaz da orta segmentte yer alacak. Teknik özelliklerinden bu detayı yakalayabiliriz. Söz konusu cihazlar için ilk isim önerisi ise yeni nesil Motorola Moto E veya Lenovo Moto E şeklinde.

FBI Tek iPhone’u Hacklemekle Yetinmeyecek

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr