Yeni Anayasa'da laiklik ilkesinin olmaması gerektiğini söyleyen ve büyük tartışmalara neden olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Yeni Zelanda'ya ayak basar basmaz, laiklik ilkesinin ve modern Türkiye'nin kurucusu Atatürk'ün anıtına götürüldü. Kahraman Atatürk anıtına çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Endonezya, Yeni Zelanda ve Singapur'u kapsayan geziye çıkan Kahraman Endonezya'dan sonra geldiği Yeni Zelanda'da ilk olarak, Wellington Atatürk Anıtı'nda düzenlenen anma törenine katıldı. Törende, Çanakkale Savaşlarında hayatını kaybeden Türk ve Yeni Zelandalı askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk'ün büstünün yer aldığı ve Çanakkale savaşı ile ilgili sözlerinin bulunduğu anıta çelenk koydu.



MİLLİ SAVAŞ ANITI

Milli Savaş Anıtı Parkı'nı da ziyaret eden Kahraman'a Genelkurmay eski Başkanı Rhys Jones eşlik etti. Te Papa Müzesi'ni de ziyaret eden Kahraman, Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümü için hazırlanan “Gelibolu: Bizim Savaşımızın Boyutu” adlı sergiyi gezdi. Kahraman'ın temaslarına, Türkiye’nin Wellington Büyükelçisi Damla Yeşim Say da katıldı.

Kahraman, Yeni Zelanda'da, Genel Vali Jerry Mateparae, Parlamento Başkanı David Carter, Başbakan John Key, Türkiye-Yeni Zelanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Su'a William Sio ile de bir araya gelecek. Yeni Zelanda Parlamentosu’nu ziyaret edecek ve Genel Kurul’da soru cevap oturumuna katılacak.

Yeni Zelanda'da yaşayan Türk toplumu üyeleri ile Wellington Büyükelçiliğinde bir araya gelecek olan Kahraman, 11 Mayıs Çarşamba günü de Singapur'a hareket edecek. (Kaynak: Sözcü)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr