Basın açıklamasında, "İki köprünün çözemediği trafik problemini 3. Köprü çözmez. Köprüler trafiği azaltmaz, kendi trafiğini yaratır, çünkü köprülerin taşıdığı yolcu değil araçtır. Transit geçişlerin 3. Köprüye kaydırılması İstanbul trafiğini rahatlatmaz çünkü transit trafiğin payı, boğaz geçişinin % 2-3’üdür” ifadelerine yer verildi. Siz kandırılabilirsiniz ama biz kanmayız. 3. Köprü bir ulaşım projesi değildir” ifadelerine yer verildi.

"İSTANBUL'A, DOĞAYA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR"

Basın açıklamasında konuşan Kuzey Ormanları Savunması’ndan Rüya Kurtuluş, “Yarın o köprünün üzerinde o açılışı gerçekleştiren herkes suç işliyor. Bu İstanbul’a, doğaya karşı işlenmiş bir suçtur.

Halka, tarihe, İstanbul’a hesabını vereceksiniz” diye konuştu.

"BU BİR ULAŞTIRMA PROJESİ DEĞİL"

Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı'ndan emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Zerrin Bayraktar da “Maliyeti bize olacak. Maalesef bu bir ulaştırma projesi değil” diye konuştu. Eyleme katılan Selçuk Koçum ise “Pek çok kişi köprünün açılışı ile bu işin sonlandığını düşünüyor. Ama şu an 250 milyon ağaç tehlikede. Ne köprü ne de havaalanı bitti. Mücadele yeni başlıyor” şeklinde konuştu. 

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr