BBC Türkçe'nin Kuzey Kore dfevlet haber ajansı KCNA'ya dayandırdığı habere göre,  Kim Hak-song, Pyongyang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (PUST) çalışıyordu.

6 Mayıs'ta gözaltına alındığı söylenen Kim Hak-song dışında üç Amerikan vatandaşı daha gözaltında tutuluyor. Bu kişilerden Kim Sang-duk da PUST'ta öğretim görevlisi olarak çalışıyordu.
Koreli ve Amerikalı Hristiyan bir girişimci tarafından Amerikan ve Güney Kore yardım kuruluşlarının paralarıyla kurulan üniversite, genelde Kuzey Kore'nin elitlerine eğitim veriyor.
Nisan ayında gözaltına alınan Kim Sang-duk dışında Mart 2016'da da 21 yaşındaki ABD'li öğrenci Otto Warmbier, bir otelden levha çalmaya çalıştığı suçlamasıyla yargılanmış, "devlete karşı suçlardan" 15 yıl zorla çalıştırma cezası almıştı.

Nisan 2016'da ise 62 yaşındaki Güney Kore doğumlu ABD vatandaşı Kim Dong-chul casusluk suçlamasıyla 10 yıl zorla çalıştırma cezasına çarptırılmıştı.ABD Kuzey Kore'yi "ABD vatandaşlarını pazarlık unsuru yapmak için tutuklamakla" suçluyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr