-SALT, 53. Kütüphaneler Haftası paralelinde “Kütüphanelerde Dijital İnsanbilimleri” başlıklı bir program hazırladı. Program kapsamındaki söyleşide, dijital insanbilimlerinin araştırmaya katkısı, arşiv ve kütüphane kataloglarının sayısallaştırılması, veritabanı yönetimi ile araştırma verilerinin haritalama ve sosyal ağ gibi yöntemlerle görselleştirilmesi konuları irdelenecek. Almila Akdağ Salah, Ayşegül Koç ve Orçun Madran’ın katılacağı söyleşi bu akşam 19.00’da SALT Galata’da. Program dahilinde 2 Nisan Pazar günü 12.00’de “Çiğdem Odabaşı ile Yaratıcı Okuma” atölyesi de düzenlenecek.

-İstanbul Modern, Kütüphaneler Haftası’na özel düzenlediği “Kütüphane Dedektifleri” adlı bir atölyeyle çocukları araştırma yapmaya yönlendiriyor. 9-12 yaş arası çocuklar İstanbul Modern Kütüphane’de dedektifçilik oynuyor. Kütüphaneler haftasında gerçekleştirilen program kapsamındaki etkinlik, kütüphanelerin yaşamımızdaki önemi konusunda çocuklarda bilinç oluşturmayı, araştırma yapmak için kullanılan araç ve yöntemleri eğlenceli biçimde öğretmeyi hedefliyor. Ücretsiz etkinlik 31 Mart Cuma gününe dek her gün 10.00 ve 13.00 saatlerinde düzenlenecek. Katılım için rezervasyon gerekli: (0212) 334 73 41.

-İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Kütüphane Haftası’nda 1 Nisan Cumartesi gününe dek her akşam 20.00’ye kadar açık. Enstitüde konferans ve sergi turunu içeren bir program da gerçekleştirilecek. Bu akşam 18.30’da “Dört Ayaklı Belediye: İstanbul’un Sokak Köpekleri” sergisi, küratör Ekrem Işın rehberliğinde gezilecek. 1 Nisan Cumartesi 14.00’te ise Prof. Dr. Tuba Çavdar Karatepe “Hacıbeyzade Ahmet Muhtar’ın İstanbul Kütüphaneleri Raporu” başlıklı bir konferans verecek. Ayrıntılı program için: www.iae.org.tr

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr