Halk müziği sanatçısı Kutsal Evcimen’in, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin hakkında açtığı 5 bin liralık tazminat davası, Yargıtay’da sanatçı lehine sonuçlandı. Evcimen, Şahin’den alacağı 5 bin lira ile Arguvan’daki maddi durumu yerinde olmayan çocuklara ayakkabı alacağını belirterek, “Bu ayakkabıları da çocuklara kutuları ile hediye edeceğiz, içinden kesinlikle ayakkabı çıkacak, boş ayakkabı kutuları olmayacak” diye konuştu.

Evcimen, 11. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nde Âşık Fakir’e (Rıza Karahan) ait “Satın Eşek Sıpaları” adlı adlı türküyü seslendirdikten sonra AKP’li Şahin’in “Sanatçı müsveddesi”, “Soytarı”, “Yoncası fazla gelmiş binek hayvanı” gibi hakaretine maruz kalmıştı. Evcimen, avukatı aracılığıyla milletvekili hakkında 5 bin TL’lik tazminat davası açmış, Malatya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davayı sanatçı Evcimen kazanmıştı. AKP’li Şahin de kararı Yargıtay’a taşımıştı.

Dolu dolu olacak...

Evcimen, “18 Mart günü Cumhurbaşkanı’na hakaret davası Malatya’da 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da görülecek. Bu davadan da beraat edeceğimi umuyorum. Alacağım 5 bin lirayı çocuklara birer ayakkabı hediye ederek değerlendireceğiz. Bu ayakkabıları da çocuklara kutuları ile hediye edeceğiz, içinden kesinlikle ayakkabı çıkacak, boş ayakkabı kutuları olmayacak. Bu konuda Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş ile de görüştük” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr