Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanlığı, bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı alternatif bir törenle kutladı. Bugün saat 12.00’de parti binası önünde toplanan İl Başkanı Yalçın Taştan ve partililer yürüyerek şehir merkezindeki Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önüne geldiler.

Burada Atatürk Anıtı'na çelenk koyan CHP İl Başkanı Yalçın Taştan, "Ulusal bağımsızlığımızın temelinin atıldığı 19 Mayıs gününün 97'nci yıl dönümünde kutladığımız Atatürk’ü Anma, Gençlik ve spor Bayramımızı bütün engellemelere rağmen halkımızla birlikte buradayız. 19 Mayıs aynı zamanda yarınlarımızı aydınlatan çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren tüm bağımsızlığın öncüsü Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüdür. 14 yıldır AKP iktidarında ülkemizin birlik ve beraberliğini temsil eden değerlere karşı bilinçli ve giderek artan bir saldırı sürdürülmektedir. Bunun son örneği de Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de CHP olarak burada yapacağımız çelenk koymaya izin verilmemiştir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi engelleri koyarlarsa koysunlar, biz buradayız. Halkımızın emperyaliste karşı vermiş olduğu ulusal kurtuluş savaşının birlik ve beraberlik anlayışını simgeleyen günlerimizi anacak ve kutlamaya devam edeceğiz" dedi.

CHP’nin programı konuşma ardından sona erdi. Atatürk anıtına konulan çelenk ise grubun alandan uzaklaşmasının ardından sivil polis memurları tarafından kaldırıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr