Kütahya'da, Ak Kent Mahallesi Yedi Göller mevkiine dün balık tutmak için giden İbrahim Selahattin Karagür, gölette bir nesne fark etti.

Çuval sandığı nesnenin ceset olabileceğini düşünen Karagül, bugün öğle saatlerinde polisi arayarak ihbarda bulundu. Bunun üzerine olay yerine polis, İl Afet ve Acil Durum Müdürülüğü (AFAD) ile 112 Sağlık ekipleri sevk edildi. AFAT ekipleri tarafından bir erkeğe ait olan ceset, sudan çıkarıldı.

Yapılan araştırmada, cesedin, bir gün önce ailesinin polise kayıp başvurusunda bulunduğu 21 yaşındaki Mehmet Kaçar'a ait olduğu belirlendi. Vücudunda darp ve cebir izi bulunmayan Kaçar'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

CESEDİ BİR GÜN ÖNCE GÖRMÜŞ, ÇUVAL SANMIŞ

Sudaki cesedi bir gün önce gördüğünü söyleyen İbrahim Selahattin Karagür, "Dün, balık tutmak için bisikletimle bu bölgeye gelmiştim. Gölet içerisinde çuvala benzer bir şey gördüm. Daha sonra evime döndüm. Bugün oğluma suda çuvala benzer bir şey gördüğümü, bunun bir ceset de olabileceğini anlattım. Oğlum da polisi aramamızı söyledi.

 155 Polis İmdat hattını aradık. Ekiplerle birlikte buraya geldiğimizde çuval sandığım şey ceset çıktı. Dün benim gördüğümde cesedin büyük kısmı su içerisindeydi. O yüzden çuval sanmıştım. Şimdi ise yüzeye çıkmış ve ceset olduğu hemen anlaşılıyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr