Cennet adaları Kuş Adası’nda tüm kuşlar efsane önderleri Ulu Kartal’ın koruması altında çalışırlar, oynarlar, gülerler, çatışmalardan, kavgalardan uzak dingin bir yaşantı sürerler.

Bu sevimli kuşların hiç biri uçmayı bilmez. Öfke ve kızgınlık gibi duygular onların bahçelerinde zararlı bir ottur. Doğum günü partisinde paylaçoluk yapan Bay Red öfke patlaması yaşayınca adanın yargıcı ona öfke yönetimi kursu cezası verir. Ayrıksı kişiliğinden ötürü kuşlarca dışlanmış olan Red bu cezadan sonra kendini adamakıllı yalnız duyumsar.

Öfkesini kontrol etmek için Sonsuzluğa Katılma Grubu’na katılır. Burada kendisi gibi öfke patlamaları geçiren aşırı hızlı Chuck, hep öfkeli, kızgın Terence ve her an patlayabilen Bomba ile tanışır. Onlar da Red gibi sıradışı, dışlanmış, uyumsuz kuşlardır. Bay Red, hiddetli, öfkeli ama vicdan sahibi bir kuştur. Yeşil domuz Chuckles ve arkadaşları gemiyle Kuş Adası’na gelince kuşlar ilk kez kendilerinden farklı yaratıklarla karşılaşırlar.

Chuckles ve arkadaşları kuşları eğlenceye boğarlar, partileriyle, şovlarıyla onları büyülerler. Domuzlardan bir tek Red şüphelenir, kuş topluluğunu uyarır ama kimse ona kulak asmaz. Domuzların gemisine gizlice giren Red alt güvertede binlerce yeşil domuzun saklandığını görür, herkes Red’in yalan söylediğini sanır. Sonunda domuzlar gerçek yüzlerini gösterirler, yemek için kuşların yumurtalarını çalarlar.

Akılları başlarına sonra gelen kuşlar Red’den yardım isterler. Kuş yumurtalarını geri almak için Red, Chuck ve Bomba, Ulu Kartal’ı bulmak için yola çıkarlar. Sonunda kuşlar çocuklarını geri almak için öfkeli kuşlar olurlar ve uçmaya başlarlar. Dayanışma, dostluk, güven, vicdan, ayrımcılık temalarını zeki espirilerle anlatan animasyon her yaştan izleyici için eğlenceli bir seyirlik. Filmin Özel Bölümler’inde Chuck’ın Kurtuluşu sahnesi, Angry Birds Action oyunu, Blake Shelton’ın seslendirdiği ‘Friends’ şarkısının klibi, besteci Hector Pereira ile müziğin yapım evresi, fotoğraf galerisi, fragmanlar yer alıyor.

The Angry Birds Movie (Angry Birds Film) Yönetmenler: Clay Katis, Fergal Reilly Öykü: Mikael Pölla, John Cohen Senaryo: Jon Vitti Seslendirme: Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Maya Rudolph, Sean Penn / 2016, 93 dakika, BirFilm / Format: Dvd, Blu–ray.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr