Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, "FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla" gözaltına alınan aralarında işadamları, esnaf ve siyasilerin de bulunduğu 48 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından dün sabah adliyeye sevk edildi.

Aralarında AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in kardeşi Ömer Erdem ile Efeler Belediye CHP’li Meclis Üyesi Çetin Dokuzlu’nun da bulunduğu 43 kişi, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce serbest bırakıldı.

Şüphelilerden İlhan Aksoy, Şaban Koyuncu, AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in yeğeni İsmail Erdem, Mehmet Tuğcu ve Tuğba Kuruyemiş işletmelerinin sahibi Ahmet Tonkul ise tutuklandı. Tutuklananların evlerinde ya da üst aramalarında "1" dolar bulunduğu öğrenildi.

ERDEM, "CANIMIZ BU VATAN İÇİN FEDA OLSUN"

Öte yandan, adli kontrol şartıyla serbest kalan AKP Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in kardeşi Ömer Erdem, adliye bahçesinde bekleyen yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. Yakınlarıyla kucaklaşan Erdem, yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti:

"Maalesef 2013 öncesinde bu yapıya dirsek temasımız olmuştur. Fakat 2013’ten sonra ne kadar kurtulmak istesek de bu yapının genel temayülü olarak sahte evraklarla bizleri bir takım derneklere üye göstermişler. Bizim her zaman olduğu gibi Türk milletine ve Türk adaletine inancımız sonsuz. Canımız bu vatan için feda olsun"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr