Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş'un açıklamasından başlıklar şu şekilde:

Kilis

"Kilis için ekstra asker takviyesi olacaktır. Suriye'deki sorun son derece hassas. Çok taraflı idare edilmesi gereken bir olaydır. Bir takım dengelerri gözetmek gereklidir. Dolayısıyla Türkiye kendi ulusal güvenliğini sağlama gücüne sahiptir.Sınırlarımızı ilave gözetleme imkanlarından istifa edecektir.
Kilis'teki zararlar devlet tarafından karşılanacaktır.Gerekli bütün tedbirler alınıyor.

Güvenli bölge

Suriye'de örgütleri terör örgütü olup olmadığı ayrımı yapmak doğru değildir. Keşke
daha önceden güvenli bölge oluşturulsaydı. Türkiye'nin ne kadar haklı olduğu gözüküyor. Ortak fikrin oluşması gereklidir.

Bakanlar Kurulu'ndan gündemlerden biri tarımsal sulamayla ilgilidir. Bu çerçeve atılacak adımlarla ilgili gerekli açıklamaları yapacaklardır.

Taşeronla ilgili düzenleme

Özel sözleşmeli personel olarak yeni bir statü ile kamu güvencesi altına alınacaktır.Kamu güvencesine alınacakların 1 Kasım 2015'ten  önce çalışmaya başlayanlardan oluşacaktır. Halen çalıştıkları işlerde çalışmaya devam edeceklerdir.

Rusya ile ekonomik süreç

Bakanlar Kurulu'na bu husus görüşülmedi. Türkiye'de Rusya'da ekonomik olarak birbirlerini gözden çıkaramazlar. Ekonomik anlmada umarım Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için bir adımdır.

Cemil Bayık röportajı

Kurtulmuş, KCK Eş Genel Başkanı Cemil Bayık'ın BBC'ye verdiği röportaj sorusuna,"Söz konusu röportajı okumadım. Yorum yapamam." dedi.

Maçlarda yaşananlar


Genel olarak bu spordur. Yenmek de var yenilmekte var. Sporun içerisinde şiddet yok, yakarım yok, olmayacak şekilde

Her iki tabloyu Türkiye haketmiyor. Trabzonspor seyircileri en coşkulu taraftarlardır, onları bağlayacak bir durum değildir. Meselenin iki tarfaı var. Güvenlik zaifeyeti var mı? Bu hususta soruşturma başlatılmıştır. Spor bir politika ortamı değildir. Buna müsaade edilmemelidir.Kimse bunu kullanmaya çalışmamalıdır.Spor meydanında herhangi bir şekilde politika üretmek kabul edilmemelidir.

Yabancı gazetecilerin sınır dışı edilmesi

Yabancı gazetecilerle ilgili bütün ülkelerde böyledir, herhangi bir ülkede gazetecilik faaliyeti yapması için ajanslardan akreditasyon elde etmeleri lazım"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr