Incendies (İçimdeki Yangın/ 2010), Enemy (Düşman/ 2013), Prisoners (Tutsak/ 2013) filmlerinin yaratıcısı Denis Villeneuve, Amerikalıların ülkelerinin dışına şiddetlerini taşıyarak sorunlarını çözme biçimlerini tartışıyor. “Filmim Meksika’yla ilgili değil, Orta Doğu ya da Afrika’da da çekebilirdim. Filmim ABD’iyle ilgili” diyen yönetmen süper gücün bir canavarı yok etmek için başka bir canavar yarattığını, şiddet ile gündelik çözümlerini (!) tartışıyor. ABD, Vietnam’da, Afganistan’da, Irak’ta nasıl kaos çıkardıysa aynı kaosu, şiddet politikasını Meksika’da da uyguluyor.

FBI’da (Amerikan Federal Soruşturma Bürosu) üç yıldır rehine kurtarma ekibine liderlik eden Kate Macer, Meksikalı kartelleri ele geçirmek amacıyla özel bir operasyon için seçilir. Bu özel harekat timinin görevi uyuşturucu trafiğine karşı savaşmaktır. İdealist, adalete inanan, yasalara bağlı, daima kurallara uygun davranan genç kadın bu operasyon süresince etik değerleri ve inancını sürekli sorgular.

Denis Villeneuve’ün plan sekanslarla gerginlik dolu sürükleyici anlatımı, Roger Deakins’in mükemmel görüntüleri, kusursuz kaydırmaları, Johan Johansson’un etkili müziği izleyiciye eksiksiz bir sinema şöleni sunuyor. Sicario’nun, en iyi görüntü, özgün müzik, ses kurgusu dalında Akademi adaylığı var.

Sicario (Tetikçi) Yönetmen: Denis Villeneuve Oyuncular: Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Daniel Kaluuya,Victor Garber, Raoul Trujillo/ 2015, 116 dakika, As Sanat / Format: Dvd.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr