İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay'ın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında bazı 'FETÖ'cü askerlere kurmaylık sınav sorularını sızdırdığı iddia edilen Ergün Yiğiter isimli kişi sevk edildiği sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

YÜZBAŞI İTİRAF ETTİ
Cumhuriyet savcısı Can Tuncay tarafından mahkemeye gönderilen sevk yazısında, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında 66. Mekanize Piyade Tugayı Topkule Kışlası'nda görevli olan yüzbaşı Özkan Ö.'nün kurmaylık sınav sorularının sınavdan 3 gün önce kendisine geldiğini ve sınavı kazandığını anlattığı, soruları getiren kişinin de Akif K., kod isimli Ergün Yiğiter olduğunu söylediği kaydedildi. Savcılığın sevk yazısında, Özkan Ö.'nün bu itirafı üzerine Ergün Yiğiter'in Ankara'daki evine operasyon düzenlendiği ve yapılan incelemede Yiğiter'in FETÖ mensuplarınca kullanılan Kriptografik Haberleşme Sistemi olan "Bylock" programını kullandığı bilgisine yer verildi.

"KURAN'A EL BASTIRIP SINAV SORULARINI VERDİLER"
Savcılığın sevk yazısında Özkan Ö.'nün ifadesinden yola çıkarak kurmaylık sınavını nasıl kazandığınına ilişkin tespite de yer verildi. Sevk yazısında "Özkan Ö.'nün 2009 yılında Kara Harp Okulu'na atandığı, Ankara'da Akif K. isminde örgüt mensubuyla ilişki kurmaya başladığı ve kazanamadığı kurmaylık sınavlarına 2013 yılında Arif K.'nın teşvik etmesiyle yeniden girdiği, Özkan Ö.'nün Arif K.'nın evinde bir üst konumda olan ve henüz kimliği tespit edilemeyen Rıfat K.'nın kendisine Kur'an-ı Kerim'e el bastırıp örgütsel yemin metnini okutarak yemin ettirdiği ve harp akademilerine giriş sınav sorularının aynısını test olarak verildiği anlaşılmıştır" denildi.

Sevk yazısında, şüpheli Ergün Yiğiter hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verilmesi talep edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, şüpheli Yiğiter'in üzerine atılı suçun kapsamı ve mevcut delil durumunu dikkate alarak tutuklanmasına hükmetti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr