Olay, Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'nde meydana geldi. Sabah saat 05.00 sıralarında 2302 Sokak'ta kuran kursu olarak kullanılan bir binanın girişinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede binanın girişini tamamen sardı.



Mahalle sakinleri durumu hemen polis, itfaiye ve sağlık görevlilerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Sultangazi itfaiye ekipleri yangına müdahele etti. Üst katlarda mahsur kalanlar olduğunu gören itfaiye ekipleri merdiven aracılığı ile 3 kişiyi kurtardı.

Bu sırada mahalle sakinleri yangının çıktığı bina önündeki bir aracın camını kırarak olay yerinden çektiği öğrenildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, dumandan etkilenen bir kişiye ise sağlık görevlilerince olay yerinde bekleyen ambulansta müdahele edildi. Polis ekipleri olay yerinde önlem alırken, çevredeki vatandaşlardan olay hakkında bilgi aldı.

YANGIN CEP TELEFONU KAMERASINDA

Kuran kursu olarak kullanılan binanın girişinde çıkan yangın bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde binanın girişinin alevli bir şekilde yandığı görülüyor. Çevredeki vatandaşların da yangını panik içinde izlediği de görüntülere yansıyor. Polis ekipleri kuran kursu sahibinden ve çevredeki vatandaşlardan olayla ilgili bilgi aldı. İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırırken, polis ekiplerinin de olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr