Yenipazar'da yaşayan baba A. Ç. (38), Merkez İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi olan ikizleri A. Ç. ve Ak. Ç.'yi , yaz tatilini fırsat bilerek evlerinin yakınındaki Abdurrahman Bey Camisi'ndeki Kuranı-ı Kerim kursuna gönderdi. Ancak, çocuklarının bir hafta sonra kursa gitmek istemediğini belirten baba A. Ç., "Sorduğumda imam İ.G.'nin kendilerini ayakkabı çekeceği ile dövdüğünü söylediler. İnanmak istemedim. 'Allah'ın evinde kimse kimseyi dövemez. Hoca, size şaka yapmıştır' dedim. Çocuklarımı, kursa göndermeye devam ettim. Ancak geçen 9 Ağustos'ta eşim arayıp, çocuklarımın kurstan ağlayarak eve döndüğünü söyledi. Hemen eve geldim. İkisinin de kol ve bacaklarında ayakkabı çekeceği ile vurulduğu için kızarıklık ve morarmalar vardı. Nazilli Devlet Hastanesi'nden darp raporu aldık. Ardından da polise gidip, şikayetçi oldum" dedi.

'BİR DAHA KURAN KURSUNA ÇOCUKLARIMI GÖNDERMEYECEĞİM'

Çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirten baba A. Ç., "Biz, 'Dinlerini doğru öğrensinler' diye camiye gönderiyoruz. Ancak, şimdi oğlum bana 'Bir daha Kuran-ı Kerim kursuna gitmeyeceğim, çocuklarımı da göndermeyeceğim' diyor. Bu bize acı verdi" diye konuştu. İkizlerden A. Ç. de Kuran-ı Kerim kursu hocası İ.G.'nin diğer öğrencileri de sürekli dövdüğünü söyledi.

Öte yandan, Yenipazar Müftülüğü, Abdurrahman Bey Camisi imamı İ.G.'yi olayın duyulmasının ardından göreven aldı. İ.G., ismi açıklanmayan başka bir camiye görevlendirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr