Bu hafta sonunda Osmanlıspor maçıyla şampiyonluğunu ilan etmesi beklenen Beşiktaş'ta gündem kupanın Vodafone Arena'ya gelip gelmeyeceğiydi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 15 Mayıs Pazar akşamı için kupanın stada getirilmesini talep eden Siyah - Beyazlılara resmi olarak bir yanıt vermedi. Ancak Federasyon kaynaklarından alınan bilgilere göre; Osmanlıspor maçında kupanın Vodafone Arena'ya getirilmesi olasılığı kalmadı.
Önceki sezonlarda şampiyonluğun garanti edilmeden kupanın stada getirilmediğini belirten Federasyon yetkilileri Beşiktaş'a farklı bir uygulamanın yapılmasının doğru olmayacağı konusunda birleşti ve kupanın stada getirilmemesine karar verdi.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ İKİ SENARYO ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Şampiyonluğun garantilenmesi halinde kupa töreni için senaryolar üzerinde çalışan yönetim ise iki seçenek üzerinde duruyor.
Bu senaryolardan birinci seçenek maçtan bir gün sonra yani Pazartesi akşamı Vodafone Arena'da kupa töreni düzenlemek. İkinci seçenek ise Torku Konyaspor maçının Salı gününe alınarak Çarşamba akşamı şampiyonluk töreni yapmak. İkinci seçenek için yine Federasyonun ve Torku Konyaspor'un onayı gerekiyor. Beşiktaş'ın Torku Konyaspor ile oynayacağı son maçı İstanbul'a aldırma isteği de yine hem kurallar gereği hem de emsalleri gereği mümkün görünmüyor.

Futbol Federasyonu'nun geçtiğimiz sezonlarda şampiyon olan takımların son maçı kendi sahasında oynama isteğini kabul etmediği için Beşiktaş'a da böyle bir izni vermeyeceği bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr