Semih B.’nin babası Cuma B.’nin de 2014 yılında İstanbul Valiliği yakınlarında bir ağaca çıkarak üzerinde bomba var deyip aynı mağduriyetle ilgili eylem yaptığı, 2015 yılının haziran ayında ise aynı banka şubesinde 15 yaşındaki çocuğunu rehin alıp yine mağduriyetinin giderilmesini istediği öğrenildi.

Poliste verdiği ifadesinde amacının soygun değil eylem yapmak olduğunu söyleyen Semih B.’nin 50 milyonluk aile servetleri olduğunu, bunun dolandırıcılar tarafından çalındığını iddia ettiği öğrenildi. Semih B., poliste verdiği 3 sayfa ifadesinde “Aile servetimiz elimizden gitti. Bu konuyla ilgili yargı süreci devam ediyor. Ancak hukuki süreç istediğimiz gibi gitmiyor. Bir türlü mağduriyetimiz giderilemedi. Amacım banka şubesine girerek, olay yerine gelen gazetecilere derdimi anlatmak ve bir çözüm bulunmasını sağlamaktı” dedi.

DAHA ÖNCEDEN POLİS TARAFINDAN GÖZALTINA ALINMIŞ
Şüpheli Semih B.’nin daha önce ruhsatsız silah bulundurmak, uyuşturucu kullanmak ve cinsel taciz suçlarından polise geliş kaydı olduğu öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye götürülen şüpheli Semih B., “Derdimi Cumhurbaşkanı’na anlatmak istedim. Amacım onu bu durumdan haberdar etmekti” dedi.

BABASI DA VALİLİK ÖNÜ VE AYNI BANKA ŞUBESİNDE EYLEM YAPMIŞ

Bu arada şüpheli Semih B.’nin babası Cuma B.’nin de aynı mağduriyetle ilgili 2 kez eylem yaptığı ortaya çıktı.

2014 yılında Cağaloğlu’nda İstanbul Valiliği yakınlarında bir ağaca çıkan Cuma B.’nin, üzerinde bomba olduğunu söyleyerek yetkililerle görüşmek istediğini söylediği öğrenildi. Çıktığı yerde 9,5 saat kalan Cuma B.’nin, Rehine Kurtarma ve Müzakere timleri tarafından ikna edildikten sonra teslim olduğu belirtildi.

2015 yılının Haziran ayındaki ikinci eyleminde Cuma B., Semih B.’nin dün eylem yaptığı banka şubesinde, 15 yaşındaki oğlunu bıçakla rehin aldığı ve mağduriyetinin giderilmemesi halinde onu öldüreceği tehditleri yağdırdığı belirtildi. Cuma B.’nin yine Rehine kurtarma ve müzakere timleri tarafından ikna edildiği öğrenildi.

POLİS KAYIP 4 BİN 900 LİRAYI ARIYOR
Öte yandan şüpheli Semih B.’nin bankadan alarak sokağa dağıttığı 43 bin 500 liranın 38 bin 600 liralık bölümünün polisler tarafından bulunarak bankaya teslim edildiği, geri kalan parayı bulmak için aramaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr