Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta Tarsus’la berabere kalıp küme düşen Kartalspor’un maçtan sonra yaşadıkları gündeme damga vurdu. Başkanın takıma kızıp, otobüsü İstanbul’a boş gönderdiği ve uçak biletlerini de iptal ettirdiği iddia edildi.

Konu hakkında Bordo-Beyazlı kulübün patronu Taner Özdemir, Fanatik'e açıklamalarda bulundu. Özdemir, “Futbolcuları taraftarın tepkisinden korumak için emniyetten rica ettik, önlem aldık. Eğer onlara ceza vermek isteseydik taraftarla yollardık” dedi ve ekledi: “Erzurum Belediye Başkanı’nın bile düşmemizde parmağı var. Gelecek sezon için transferi biten oyuncularımız mücadele etmedi, biz yine de onları koruduk. Asıl konuşulması gereken Kocaeli- Buca maçında çıkan 3 kırmızı kart”

‘Kocaeli’yi konuşsunlar’

“Asıl konuşulması gereken Buca maçında Kocaeli’nin gördüğü 3 kırmızı karttır. Siyasilerin maçtan önce Buca kampını ziyaret ettiğini duyduk. Bu takımın düşmesinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bile parmağı var. Sezon bitmeden oyuncularımızla anlaştılar. Herkes görecek Uğur Utlu’nun, Anıl Şahin’in hangi takıma gideceğini. Bu takımın altyapısından yetişip, en önemli maçta mücadele etmeyen kişiler konuşulsun.”

‘Onlar rahat yerde yatmış’

“Maç bitti, soyunma odasında o kadar hakarete uğradım. Yine de ortalığı sakinleştirmeye çalıştım. Taraftarımız İstanbul’dan geldi, hepsi futbolculara tepkiliydi. Onların güvenliği için otobüsü gönderdik. Emniyetten rica ettik. Aynı saatte uçak olduğu için taraftarla oyuncuların karşılaşmaması adına yardım istedik. Biz eğer takıma ceza vermek isteseydik, onları taraftarın kucağına bırakırdık. Trajedi yaratılmaya çalışılıyor. Pegasus 5 saat rötar yaptı, oyuncular havaalanında bu yüzden bekledi. Ben de 4 saat yattım. Onlar mescitte rahat yatmışlar. Ben daha kötü yerdeydim. İptal etme gibi bir durum söz konusu değil. Güvenlik gerekçesiyle uçuşları ertelendi.”

‘Siyasiler elini çeksin’

“Oynayan futbolculardan bazıları hatta benimle geldi. Emrah’ı, Deniz’i bir sıkıntı olmasın diye evlerine özel araçla bıraktırdım. Siyasi güçler yüzünden küme düştük. Sesimizi duyuramadık. Bu olayla gündem olduk.”

‘Bir yönetici yaptı’

Teknik direktör Sadettin Demirtaş ise, “Kartalspor yöneticilerinin çoğunluğu zaten takımın kalması için elinden geleni yapan insanlar. Yalnızca bir yöneticinin yaptığı olay bu. Başka hiçbir şey değil. Yöneticilerle aynı saate uçak bileti almayın dedik. Ancak onların da uçağı rötar yaptığı için oyuncularımız yöneticilerle karşılaşmış ve sıkıntı yaşanmış. Oyuncularımızın uçak biletleri sabah 06.00 biletiyle değiştirilmiş” diyerek görüş belirtti.

Küme düşen futbolcular deplasmanda bırakıldı!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr