Atılım Üniversitesi'nde, cumhuriyetin kurulduğu toprakları anlama ve anlatma amacıyla düzenlenen "Anadolu’da Kültür ve İletişim Sempozyumu" ile 10'u yabancı 24 akademisyen bir araya gelerek, çok kültürlü Anadolu tarihinin dünü, bugünü ve yarını tartışmaya başladı. Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, Başkent'in tarihinin açıklanmasına katkıda bulunulması temelinde sempozyumun gerçekleştirildiğini belirterek yaptığı açılış konuşmasında, “Türkiye’nin başkentinin tarihinin belirsizliğinin utanç verici olduğunu düşünüyorum” dedi.


Anadolu ve Ankara’nın geçmişten günümüze yaşadığı kültürel serüven, akademisyenlerin gözüyle Atılım Üniversitesi'nde tartışılmaya başlandı. Anadolu tarihi konusunda uzman, yerli ve yabancı akademisyenler, 15-17 Haziran tarihleri arasında yapılan oturumlar eşliğinde, binlerce yıllık bu coğrafyanın tarihine ayna tutmayı amaçlıyor. Genç akademisyenler de çalıştıkları konularda bildiri sunumaları yaparak sempozyuma katkı sunacak.

Sempozyumun açılışında konuşan Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, “Ankara’da yaşadığımıza, üniversitemiz Ankara’da olduğuna göre, dahası kentimiz Türkiye’nin başkenti olduğuna göre, tarihinin belirsizliğinin utanç verici olduğunu düşünüyorum” dedi.
Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ise, “Bilgi, bilgiye erişim, iletişim, 21’nci yüzyılı belki de simgeleyen sözcükler.

Her biri artık yaşamamızın ayrılmaz birer parçası ve her biri insanlık tarihinde hiç olmadığı ölçüde öne çıkmış durumda. Bilgi, insanlık tarihi sürecinde kümülatif olarak ama eksponansiyel hızda artan bir kavram. Merak ise insan beynini sürekli bilinmeyeni keşfe yönelten niteliğin ortaya çıkardığı kaçınılmaz olgu” ifadelerini kullandı.


Anadolu ve Ankara üzerine ilk kez bu kadar geniş katılımlı, uluslararası bir toplantı olarak planlanan "Anadolu’da Kültür ve İletişim Sempozyumu", günümüzdeki dünya uygarlığını yeşerten topraklarda geçmişte yaşayanların mirasını, bugünün insanlarına aktarmayı planlıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr