Eski Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt’un istifasının ardından adı “DT’deki oyunların prova görüntülerini isteten Müsteşar Yardımcısı” olarak gündeme gelen, DT ile Devlet Opera ve Balesi genel müdürlüklerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca görevden el çektirildi.

Bakanlıkta “kızak görev” olarak da bilinen “bakanlık müşavirliğine” getirilen Yılmaz’ın adı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuda başlatılan “FETÖ soruşturması kapsamında bakanlıktan uzaklaştırıldığına” yönelik iddialarla gündeme gelmişti. Ancak Yılmaz ile ilgili 2014 yılında dikkat çeken bir gelişme yaşanmıştı.

Eski DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, beklenmedik bir şekilde 2014 yılının ekim ayında istifa etmişti. Kurt’un istifa dilekçesi vermesinin nedenlerinden birinin, “Güneş Batarken Bile Büyük” ve “Geçtim Ama Tiyatrodan” adlı oyunların içinde “argo” sözcükler geçtiği gerekçesiyle Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz’ın repertuvardan kaldırmak istemesi olduğu ortaya çıkmıştı. Yılmaz’ın daha sonra da DT’deki henüz prova aşamasında olan oyunların kayıt altına alınmasını ve CD’sinin bakanlığa iletilmesini istediği de ortaya çıkmıştı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr