İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Erdal Yavuz getirildi. Tutuksuz sanıklar Sandy Yahni, Mehmet Sami Erdoğan, Abdullah Derya ve müşteki-sanık Yaren'in babaannesi Hatice Aluç de duruşmada hazır bulundular. Ölen Yaren'in annesi İcran Aluç ve babası Ernaim Aluç da müşteki olarak duruşmaya katıldılar. 

TANIK DİNLENDİ

Duruşmada Cevat Demir tanık olarak dinlendi. Torunun okula götürmek için olay yerinde bulunduğunu belirten tanık " Kaza yapan aracın manevra yapmakta olduğunu gördüm. Dönme sırasında yarım debriyajla hareket ettiğini fark ettim. Akabinde gaza bastı. 1 metre kadar gitmişti ki çığlık koptu. Baktığımda maktulün kafa kısmından kan geldiğini gördüm. Aracın altındaydı.Torunum olaydan etkilendiği için  olay yerinden ayrıldım. Kaza yapan araç köşeye park eden iki araç nedeniyle dönüş yapamıyordu" dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Duruşma savcısı, dosyanın Adli Tıp Kurumu'nden beklenmesini belirterek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanık Erdal Yavuz'un avukatı  söz alarak "Dosyanın Adli Tıp Kurumu'ndan geliş süresi uzayabilir. Daha fazla mağdur olmaması için tahliyesini talep ediyorum" dedi. Duruşma sonunda adli kontrol uygulanması şartıyla Erdal Yavuz'un tahliyesine karar verilerek duruşma ertelendi.  

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 12 Aralık 2016'da günü, saat 11.50'da sanık Erdal Yavuz'un harfiyat kamyonuyla Adnan Kahveci Caddesini takiben Vatan Caddesi istikametine dönüş manevrası yaptığı, bu sırada karşıya geçmekte olan babaanne Hatice Aluç ve elinden tuttuğu torunları Yaren Aluç ve Yusuf Aluç'a çarptığı anlatılıyor. Yaren'in çarpma sonucu olay yerinde öldüğü, Hatice Aluç'un ise vücudunda kemik kırığı oluşacak ve hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı, Yusuf'un ise yara almadan kurtulduğu belirtiliyor. Bilirkişi raporunda, trafik kurallarını ihlal eden şoför Erdal Yavuz ve babaanne Hatice Aluç'un kusurlu bulunduğu anlatılan iddianamede, kamyonun cadde girişinde park eden araçlar nedeniyle zorlandığı, iki manevrayla giriş yaptığı, araçlara çarpmamak için aracını kontrol ettiği sırada kamyonun önüne fırlayan yayaları görmeyerek kazaya sebebiyet verdiği, bu nedenle park eden araçların da kusurlu olduğunun tespit edildiği de yer alıyor. "Müşteki-sanık" babaanne Hatice Aluç'un "Taksirle birinin ölümüne neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istenirken; tutuklu kamyon şoförü Erdal Yavuz ile yol kenarına park eden Abdullah Derya, Mehmet Sami Erdoğan ve Sandy Yahni'nin ise "Taksirle bir kişinin ölümüne bir kişinin ise yaralanmasına neden olmak" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapisleri isteniyor.
 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr