Wanganui Chronicle'a konuşan anne Candace; "bacağı buradaysa farenin gerisi nerede? Başka bebeklerin hasta olmasını istemem" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Sosisin işlenmiş etten üretildiğini ifade eden Candace, bu tür gıdaların işlenme sürecine dair kafasında soru işaretlerinin oluştuğunu belirtti. Mide bulandırıcı keşif, anneyi oldukça sinirlendirdi.

Sosisin içinden çıkan fare bacağı hakkında, satın aldığı süpermarketi ve sosisi üreten firmayı bilgilendirdiğini belirten Candace, geçtiğimiz çarşamba günü sağlık bakanlığının ilgili departmanına fare bacağını inceletmek üzere gönderdiğini ifade etti.



SÜPERMARKET AÇIKLAMA YAPTI


Süpermarket yaptığı açıklamada, sosisin kendi tesislerinde üretilmediğini, paket içinde kendilerine geldiğini duyurdu. Süpermarket ayrıca Candace Mosen'a para iadesi yapacağını belirterek, "Arzu ederdik ki müşterimiz bizimle daha fazla işbirliği içinde olsun, Candace Mosen bize bunu yapmak için şans tanımadı." cümleleriyle kendini savundu.

HERHANGİ BİR HASTALIK BELİRTİSİNE RASTLANMADI

Candace para iadesi teklifini yalanladı. Kızgın anne, sosis üreticisi firma olan Tegel ile irtibata geçtiğini, firmanın kendisine bir temsilci gönderme niyetinde olduğunu açıkladı. Firmanın, sosisin içinde bulunan etin tavuktan üretildiğini bildirmesine rağmen, Candace bulduğu parçanın bir kemirgen ayağına ait olduğuna kesin gözüyle bakıyor. Candace, para iadesi edinme niyetinde olmadığını, şirketin bu olayı ciddiye almasını arzu ettiğini ifade etti.

Küçük Lucas annesi tarafından hastaneye götürüldü ve çeşitli tahliller yapıldı. Hastanede iki gün müşahade altında tutulan küçük çocukta herhangi bir hastalık belirtisine rastlanmadı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr