Türk Hava Yolları, Tunus’un devrik diktatörü Ben Ali’nin Airbus A340 VIP uçağını 78 milyon dolara satın aldı. Tunusair’in sözcüsü Amal Burgiba uçağın Türk Hava Yolları’na satışını doğrularken satış için bir tarih vermedi.

Ben Ali için 2009 yılında 250 milyon Avro’ya satın alınan ve içi Louis Vuitton tarafından özel olarak döşenen toplantı salonlarına, yatak odasına sahip lüks uçak Tunus’taki ayaklanmadan sonra 2010 yılından beri Fransa’nın Bordo Havaalanı’nda bekliyordu.

“Bin Uçağa Geri Zekalı”

Gazeteport'ta yer alan habere göre; Tunus Devlet Başkanı Ben Ali, 23 yıl süren diktatörlükten sonra 2010 yılında Muhammed Bouazizi’nin kendisini yakmasıyla patlayan ayaklanmayla kaçarak Suudi Arabistan’a sığınmıştı. Ben Ali, uçağı kullanmaya fırsat bulamamıştı. Ben Ali Arabistan’a kaçışı sırasında uçağa binmek istemeyince, eşi Leyla “Bin uçağa geri zekalı. Tüm hayatım senin ahmaklıklarına katlanmakla geçti!” diye bağırmıştı.

Batılı kaynaklar uçağın Recep Tayyip Erdoğan için satın alındığını ileri sürüyor, ancak THY’den bu konuda bir açıklama yapılmadı. Erdoğan’ın Ben Ali’nin uçağını almak istediği daha önce de ileri sürülmüştü.

 

THY'de krizin fotoğrafı: Uçaklar 'paketlenmeye' başlandı

THY'den tasarruf önlemi... Hostesleri uçurmayacak

Turizmde kriz büyüyor... Bodrum-Milas Havalimanı Dış Hatlar Terminali kapatıldı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr