Moskova’da gazetecilere konuşan Peskov, “O zaman kadar beklemek gerekir. O zaman Rusya Devlet Başkanı farklı kişilere farklı seçenekler sunabilir veya sunmayabilir. Bu yüzden bu olayda beklememiz gerekir.” dedi.

Kadirov’un kendi açıklamalarını da değerlendiren Peskov, “Kendi yaptıkları açıklamalara göre bir kişi istifa edebilir veya etmeyebilir, bu ise şu anda tamamen gündem dışı. Bu olayda biz devlet başkanının düşüncelerine ve başka kişilere yaptığı tekliflere göre hareket ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kadirov’un Cumhurbaşkanı olmaması halinde Kremlin’in, Çeçenistan’da bir istikrarsızlık yaşanabileceği endişesi taşıyıp taşımadığı sorulan Dmitri Peskov, “Oradaki durum başka bölgelerden farklı mı? Rusya Federasyonu’nun geri kalanıyla aynı erklere sahipler. Burasının Rusya Federasyonu yasalarının geçerli olduğu Rusya’ya ait bir bölge olduğunu unutmayalım.” diye kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimri Putin’in, bölge cumhurbaşkanlarının görev sürelerinin sona ermesi üzerine kararlar aldığını belirten Kremlin Sözcüsü, bu kararı alırken de Kremlin yönetiminin düşüncesinin ve bu cumhurbaşkanlarının etkisinin değerlendirildiğini aktardı.

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Rus kanallarına önceki gün yaptığı açıklamada bölgedeki görevinin artık sona erdiğini, Kremlin'in, Cumhurbaşkanlığı görevine başkasını ataması gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr