Bakanlar Kurulunun ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettein Canikli kredi kartları ve tüketici kredileriyle ilgili çalışma yapıldığını söyleyerek  "Bayramdan sonraya kalacak büyük ihtimalle. Cari açıkta rahatsızlığa yol açmadan ekonomiyi canlandıracak kararları alacağız" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Canikli şöyle konuştu:

TAKSİT SAYISINI ARTIRICI DÜZENLEMELER...

Kredi kartları ve tüketici kredileriyle ilgili çok ince bir çalışma yapıyoruz. Bir yanda daralmayı telafi etmeye yönelik bir çalışma yapıyoruz. Ticareti teşvik edici bir çalışma yapmamız gerekiyor. Alışverişlerde taksit sayısını artırıcı düzenlemelerin yapılması gerekiyor.
Cari açığın genişlemesini önlemek için bu düzenlemeyi Türkiye’de üretilen mal ve hizmetlere yönelik yapmak istiyoruz.

CEP TELEFONUNDA TAKSİT KURALI İHLAL EDİLDİ

Mesela bunlardan bir tanesi cep telefonu. Cep telefonunda şu anda taksit imkanı yok ama başka yollardan bu kural ihlal edildi. Bu alacağımız kararda bunları da engelleyeceğiz.

EKONOMİYİ CANLANDIRACAK KARARLARI ALACAĞIZ

Bayramdan sonraya kalacak büyük ihtimalle. Cari açıkta rahatsızlığa yol açmadan ekonomiyi canlandıracak kararları alacağız.

KREDİ KARTI TAKSİTLERİ...

Şu an cep telefonu, restoran, akaryakıt ve gıda harcamalarının taksitlendirilmesi yasak. Elektronik, mücevher, telekomünikasyon harcamalarında 6, beyaz eşya ve mobilyada ise 9'dan fazla taksit yapılamıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr