Erzurum'un Aşkale ilçesinin çeşitli köylerinde yaşayan ve Atatürk İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nda eğitim gören öğrencilerden oluşturulan Senkronize Buz Pateni takımının sporcuları Erzurum'un gururu oldu. Geçen Aralık ayında İzmir'de düzenlenen Novice Basıc B kategorisinde Türkiye şampiyonu olan ekibin 13-15 yaşları arasındaki yıldızlarının yaptığı antrenman ve gösterileri büyük ilgi topluyor.

Aşkale Belediyesi çatısı altında 2015 yılında kurulan Senkronize Buz Pateni takımı, 2016 yılında katıldığı ilk yarışmada güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyon oldu. Yaptıkları sporu sadece birkaç kez televizyonda izlediğini söyleyen Büyükgeçit köyünden Işılay Karagöz, "Hepimiz çevre köylerden gelip yatılı okuyan öğrencileriz. Okul idaresi, Senkronize Buz Pateni takımının kurulacağını duyurarak kayıtların başladığını belirtti. Bunun ne olduğunu sorduğumuzda hocalarımız anlattı. Hoşumuza gidince kayıt yaptırdık. Sonra ayaklarımıza paten takıp buza çıktık. Köy yolları hep buzlu olduğu ve bizde ayakkabılarımızla kaydığımız için hiç yabancılık çekmedik. Kısa sürede hocamızın söylediklerini birlikte yapmaya başladık. Çok zevkliydi. Buzda adeta dans ediyorduk. Yaşadığımız monoton hayattan buz sayesinde kurtulmuştuk. Ailemizde bizlere destek oldu ve şampiyon olduk" diye konuştu.

Hedeflerinin Senkronize Buz Pateni takımındaki öğrencileri milli takıma girmesini sağlamak olduğunu ifade eden antrenör Hümeyra Gümüşbıçak ise, 19-21 Aralık 2016 yılında İzmir'de tarih yazdıklarını söyledi. Her biri köyde yaşayan 20 öğrenciden kurulan takımın bu dalda iddialı olan 7 ili geride bırakarak altın madalya almaya hak kazandıklarını vurgulayan Gümüşbıçak, "Hiçbiri bu sporun adını bile duymamıştı. Ama her birinin kendine olan güveni dağlar kadardı. Gece gündüz, demeden çok çalıştık. Kurulduğumuz ilk yıl şampiyon olduk. Hedefimiz bu yılda şampiyon olmak ve sporcularımızı milli takıma göndermek. Şampiyonaya kadar hem antrenmanlar yapıyor hem de istek olduğu takdirde gösterilere çıkıyoruz. Gördüğümüz ilgi bizi çok mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr