Süper kahraman filmleri gittikçe birbirlerine benzemeye başladılar. Bu yılın sürprizi, 50 milyon dolar yapım bütçeli, 782.6 milyon dolar milyon gişe getirisiyle Deadpool oldu. Film bir süper kahraman komedisiydi, ayrıca R–Rated (17 yaşından küçüklere yasak) koduyla gösterime girdi.

Batman Superman’e Karşı’nın senaryosu , 7–8 yaş aralığı çocuklar için yazılmıştı ancak Zack Synder’in monokromatik görüntülerinden korkan çocuklar sinema salonlarını ağlayarak, korkarak terkettiler.

Marvel’in Captain America: Civil War’ı (Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı) tüm dünyada 1.152 milyon dolar hasılata ulaştı. Yüksek bütçeli 18 süper kahraman filmi daha hazırlık aşamasında.

Western türü neredeyse 60 yıldır Amerikan sinemasının simgesiydi. Bu türün yerine çizgi romanlardan uyarlanan süper kahramanlar geçtiler. İzleyici, iyi ve süper kahramanları izlemekten bıktı mı sorusunu soran DC/Warner, Marvel’la olan hasılat yarışında çizgi romanlardan süper kahraman filmi üretmek düşüncesinden cayarak bunun tam aksini yapıp karanlık, umutsuz, eğlenceli olmayan yapımlara yöneldiler.

Suicide Squad geleneksel bir çizgi roman filmi değil. Bu yeni türün yönetmen seçimi için Warner şirketi, karakterlere odaklanan, Akademi ödülü kazanmış, genellikle blockbuster (gişe rekoru kıran) türüne yabancı sinemacılara yöneldi. Training Day’in (İlk Gün/ 2001), End of Watch (Tehlikeli Takip/2012), Fury’nin (2014) yaratıcısı David Ayer, yaz sezonunun en beklenen aksiyon–serüveni Suicide Squad: Gerçek Kötüler’in yönetmeni seçildi. Ayer, uçurumun kıyısında gezinen, ölümcül çılgınlık içerisindeki erkek karakterlerin fiziksel ve tinsel yolculuklarını anlatan bağımsız bir sinemacı. “Yeni bir anlatım dili öğrendim. Vizyonumu, sesimi nasıl değiştirebilirim sorusunu sordum. Özgün bakışıma sadık kalarak nasıl bir blockbuster çekebilirdim ? Bu soruları tek tek kendime sordum. Suicide Squad yüzde yüz bana ait. Kapalı, özgün bir varlık” diyerek filmini tanımlıyor David Ayer. Büyük bir Sam Peckinpah hayranı olan Ayer’in çalışması The Wild Bunch’ın (Vahşi Belde/ 1969) insanüstü versiyonu adeta.

Devlet, tutukevindeki süper kötü adamları ve kadınları toplar, onları en güçlü silahlarla donatır ve gizemli bir suç örgütünü bulmaları için hepsini göreve gönderir. Bu kez iyiler kötülerle savaşmazlar, kötüler kötülerle savaşırlar.

Oyuncu kadrosunda Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Jai Courtney, Jay Hernandez, Cara Delevigne, Karen Fukuhara, Adam Beach, Adewale Akinnuoye–Agbaje yer alıyor. Dünyada 5 Ağustos’ta, Türkiye’de bugün gösterime giren Suicide Squad: Gerçek Kötüler, 3D, 2D ve İmax 3D formatında izleyiciyle buluşuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr