Kosova'da dün gerçekleşen erken genel seçimleri sonrası vatandaş, seçimlerden pek bir beklentilerinin olmadığını söylerken; analistler de yeni kurulacak hükümetin fazla ömürlü olmayacağını söylüyor.

10 gün süren seçim kampanyası ardından dün seçmen adayını belirlemek için sandık başına gitti. Yeni kurulacak olan hükümetle ilgili sorularımıza ise eski hükümetten olduğu gibi yeni kurulacak olan hükümetten de pek bi beklentilerinin olmadıklarını söyleyen Emir Hukallo, önceki hükümetten kalma gerçekleştirilmemiş projelerin halen beklediğini söyledi. 120 sandalyeli Kosova Meclisi'ne girmek için 1000'e yakın adayın yarıştığı seçimlerde vatandaş, sabah erken saatlerden itibaren sandık başına giderek geleceğini temin altına almak için oyunu kullandı. Vatandaşlık görevini yerine getiren Hacı Raif Şamli de, 'seçimlerin milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Kosova Parlamentosu'na girmek için aralarında 2 siyasi Türk partisinin de bulunduğu 26 siyasi özne seçimlerde kıyasıya yarıştı. 'Bugüne kadar ne oldu ki bundan sonra değişik bir şey olsun' diyen Yunus Rada da, seneye tekrar genel seçimlere gidileceğini iddia etti. Hukukçu ve Gazeta e Re haber sitesi sorumlusu Bayram Pomak ise, yeni kurulacak olan hükümetle ilgili ve KDTP ile KTAP'nin rolünü değerlendirdi. Vatandaş yeni kurulacak olan hükümetle ilgili en büyük beklentilerinin ekonomik istikrara yönelik çalışmaların gerçekleşmesi yönünde adımların atılmasını istiyorlar.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr