Diyarbakır’ın bir köyünde oturan 17 yaşındaki Z.M., 2009 yılında geç kaydedildiği ilköğretim okulunun 6’ncı sınıfında okurken iddiaya göre okulda güvenliği sağlayan korucu F.B.’nin tecavüzüne uğradı. Bir yıl boyunca aralarında korucu akrabalarının bulunduğu 6 kişinin tecavüzüne ve dönemin Jandarma Karakol Komutanı M.Y.’nin de bulunduğu 2 kişinin de cinsel tacizine uğradığı iddia edilen Z.M., olanları babasına anlattı.

DNA testiyle bebeğin babası öğrenildi
 
Hamile olduğu ortaya çıkan Z.M.’ye babası sahip çıktı ve onu Diyarbakır’da oturan ablasının yanına gönderildi. Şikayet üzerine soruşturma başlatan savcılık Z.M.’nin doğurduğu bebeğin DNA testini yaptırırken, testte bebeğin babasının, şüphelilerden H.M. olduğu belirlendi.
 
Kolunda sigara söndürüldü
 
Bebek devlet koruması altına alınırken, Z.M., 2011 yılında Diyarbakır’da oturan biriyle evlendirildi. Eşinin durumu öğrenmesi üzerine Z.M. babasının evine gönderildi. Soruşturma aşamasında ifade veren Z.M., kendisine önce köy korucusu F.B.’nin tecavüz ettiğini söyledi. Z.M., akrabası H.M.’nin de "Benimle birlikte olmazsan herkese anlatırım" tehdidiyle tecavüz ettiğini, daha sonra ise yaktığı sigarayı kolunda söndürdüğünü söyledi. F.B.’nin 1 yıl içinde zorla 6 kez kendisine tecavüz ettiğini belirten Z.M., bu süreçte 6 şüphelinin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

Karakol komutanından cinsel taciz
 
Jandarma Karakolu Komutanı Astsubay M.Y.’nin, "Benimle ilişkiye gireceksin. Yoksa babanı koruculuktan çıkarırım" diye tehdit ettiğini iddia eden Z.M., komutanın kendisini evden alıp arabanın içinde cinsel tacizde bulunduğunu, reddedince kendisini dövdüğünü ve sonra köye bıraktığını söyledi.
 
6 kişi tehditle 23 kez tecavüz etti
 
2011 yılında savcıya ifade veren Z.M. 6 sanığın değişik zamanlarda tehdit ve silah zoruyla 23 kez kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Tecavüze uğradığı kişilerden aynı zamanda şiddet gördüğünü söyleyen Z.M., şüphelilerin kendisini dövdüğünü, kalaşnikof silah ve bıçak gibi aletlerle tehdit ettiğini kaydetti. Z.M.,"F.B. ve H.M. 6’şar kez tecavüz etti. H.M.’nin tecavüz ettiğini gören F.M. de aynı gün başkalarına anlatmakla tehdit edip tecavüz etti. Korktuğum için sesimi çıkaramadım" dedi.
 
Z.M.’nin şikayeti üzerine soruşturma başlatan Savcılık, hazırladığı iddianamede tecavüzle suçlanan korucular F.B., F.M. ve İ. M. ile köylüler M.T., H.M. ve H.M. hakkında 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istedi. Savcılık, Z.M.’yi taciz ettikleri iddia edilen Karakol Komutanı Astsubay M.Y. ile köylü A.M. hakkında da 2 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi sanıklardan F.B., H.M., F.M., İ.M., H.M. ve M.T.’yi önce 15’er yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından yargılama sürecindeki olumlu davranışlarını nedeniyle bu cezayı  12.5’ar yıl hapse indirdi. Z.M.’yi taciz ettiği iddia edilen Astsubay M.Y.’yi 3 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın yargılama sürecinde olumlu davranışları nedeniyle cezayı 2.5 yıla indirildi. Mahkeme, cinsel taciz iddiasıyla yargılanan sanık A.M.’nin ise beraatına karar verdi. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eyüp Mergen’in yerine geçici olarak duruşmaya çıkan Başkan Hakim Ahmet Doğan, ceza indirimine muhalefet şerhi koydu. Hakim Doğan’ın muhalefet şerhinde, "Sanıkların ısrarlı inkarları, suçun niteliği göz önüne alındığında Türk Ceza Kanunu’nun 62’nci maddesi gereği takdiri indirim uygulanması yönündeki çoğunluk görüşüne muhalifim" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr