Ukrayna'nın güneyinde ayrılıkçı Rus militanların işgalinde olan Communar kasabasında yaşanan olayda ayrılıkçı Rus militanlar yakaladıkları uyuşturucu tacirini kırbaçlayarak işkence etti.

ÖLDÜRMEMELERİ İÇİN YALVARDI

İnternette yayılan şok edici görüntülerde ahşap bir direğe bağlanan uyuşturucu satıcısı, militanlara kendisini öldürmemeleri için yalvarıyor. Kırmızı bantla ellerinden bağlanan adam elektrik kablosuyla defalarca kırbaçlanıyor. Sırtının kan ve morluklar içinde olduğu gözlenen adamın video çekilmeden önce de kırbaçlandığı anlaşılıyor.

"BU BİR UYUŞTURUCU TACİRİNİN CEZALANDIRILMASIDIR"

Ukrayna'daki Rus ayrılıkçılara destek için Rusya'nın Novosibirsk şehrinden gelen ve 'Olkhon' diye adlandırılan bir militanın işkenceyi yaptığı belirtildi. Videonun başında arka planda bir sesin: "Video çekimi başladı. Bu bir uyuşturucu tacirinin cezalandırılmasıdır" dediği duyuluyor.

"NE İSTİYORSANIZ SÖYLEYECEĞİM"

Hayatı içi yalvaran adamın, "Durun lütfen! Ne istiyorsanız söyleyeceğim. Başka bir uyuşturucu tacirini arayacağım o da buraya uyuşturucularla gelecektir" sözleri sonrası işkence edenlerin, adamdan uyuşturucu kullandığını kabul etmesini istediği, uyuşturucu satıcısının buna 'hayır' diye cevap verdiği görüntülere yansıyor.

"UYUŞTURUCU SATICILARI BİZE GELİN"

Einde elektrik teli olan Olkhon'un "Uyuşturucu satıcıları, bağımlıları lütfen buraya bize gelin. Sizin gibi insanlarla nasıl ilgilendiğimizi görün. Bize gelin, sizin hepinizi iyileştireceğiz. Ama bu herifi köpek gibi boğazlayacağız. Arkadaşı olan uyuşturucu satıcıları hakkında bütün bilgileri alana kadar bu herifi yaşatacağız. Sonra o da ölmüş olacak. Görüyor musunuz nasıl da altına kaçırdı. O sanıyor ki ona merhamet göstereceğiz. Onu öldüreceğiz. Çok fazla bağırma, etraftaki milleti ürküteceksin. Senin o değersiz sırtında kamçımı kırdım" cümleleri de kayda geçti.

İşkence gören adamın kaybolduğu rapor edildi. Yetkililer uyuşturucu tacirinin ölmüş olabileceğini açıkladı. İnternette hızla yayılan bu video ilk olarak, Rusya'nın VKontakte adlı sosyal paylaşım sitesinde, aşırı milliyetçi Rus grubu tarafından paylaşıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr