Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muhabere ve Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin İyidil, 200 tankın Ankara'ya inmesini engellediğini söyledi.

Hürriyet'in haberien göre; Eyidil açıklamasında, "Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış paralel yapılanma tarafından uygulamaya sokulan kalkışma, buna karşı koyan TSK emir-komuta zinciri, güvenlik güçleri, halk, siyasi partiler ve demokratik Türkiye’nin diğer unsurları tarafından başarıyla bertaraf edilmiştir" dedi.

Korgeneral İyidil'in açıklaması şöye:

"Ankara’ya inmesi planlanan 200’den fazla tank hareket edemeden Sevk ve İdare tekrar Anayasal düzene gönülden bağlı komuta kademesine geçmiştir. Bu durum kontrol altına alındıktan sonra ihtilalcilerin birçok yer için Harbiyelileri kullanmayı planladıkları bilgisini değerlendirdim. Bir tabur Harbiyeli, bana bağlı Eğridir Dağ ve Komando okulunda komando eğitimindeydi. Çekilen bir mesajda buradaki işbirlikçilerin kiraladıkları otobüsler ile Harbiyelileri havaalanına götürmek istedikleri bilgisi geldi."

"Demokrasiye ve Anayasal düzene gönülden bağlı, her zaman emir-komuta zinciri içinde hareket eden ve etmiş, Atatürkçü bir askerim. Birliklerimin tamamı şu anda emir ve komutam altındadır. Halen görevimin başında, Sayın Cumhurbaskanımız ile Sayın Genelkurmay Başkanımızın emrinde olarak görevime devam ediyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr