Galatasaray'ın genç oyuncusu Koray Günter sarı-kırmızılılardaki iki yılını, geleceğe yönelik hedeflerini ve takımın son durumu hakkında kulübün resmi dergisine açıklamalarda bulundu.

"BİR GÜN BİLE PİŞMAN OLMADIM"

Galatasaray'a transfer olduğu günden beri pişman olmadığını belirten Günter, "Buraya gelirken hep oynamayı düşünüyorsunuz tabii ama oynamak bir futbolcu için her şey demek değil. Bazen oynamazsın ama hayat ve kafa gelişimi için bu camianın içinde bulunmak bile çok önemli" şeklinde konuştu.

"GELİŞMEK İÇİN GEREKEN ŞEY SÜREKLİLİK"

Sarı-kırmızılılara kariyerinde ileri adım atmak için geldiğini söyleyen genç futbolcu, "Burada bulunmaktan çok memnunum. Genç oyuncular için her zaman yükselişler ve düşüşler vardır. Bu normal bir şey. Genç oyuncuların gelişmesi için gereken ilk şey süreklilik. Her hafta 90 dakika oynayıp maç temposuna alışmamız lazım. Sürekliliği kazandıktan sonra da iyi bir performans ortalaması tutturmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu herkes için zor. 30 yaşındaki oyuncu da baskıyla, koşullarla oyun içinde dağılabiliyor" diye konuştu.

"KENDİME GÜVENİYORUM"

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu döneminde 10-15 karşılaşmada görev aldığını hatırlatan Koray Günter, "Hocamıza da çok teşekkür etmiştim bana güvendiği için. Şimdi tekrar öyle bir döneme gelmeye başladım. Kendime güveniyorum. Bu kulübün geleceği olmak istiyorum. Fırsat verilirse, bana güvenen bir hoca olursa ve bir süreklilik kazanırsam olacağımı da düşünüyorum. Kendi kalitemi biliyorum. Henüz her şeyi yüzde 100 veremiyorum saha içinde. Ama yine de aklımdan geçenleri zor kolay demeden deniyorum. Çünkü her oyuncu ne yapabileceğini ne yapamayacağını bilir" ifadelerini kullandı.

"BU OYUN TARZINI SÜRDÜRECEĞİM"

En büyük özelliğinin oyun açısı olduğunu belirten Günter, sözlerine şöyle devam etti: "Almanya’daki takım arkadaşlarım ve hocalarım da her zaman bunu söylerdi. 'Top iki kez istediğin yere gitmez, bir kere gider, gol olur' diyorlardı. Takım arkadaşlarım bana güvenirse benden bu oyunu oynamamı isterlerse devamı da gelecek. Futbol artık çok değişti, gelişti. Artık topu oyuna defans oyuncuları sokuyor. Böyle oynamaya devam edeceğim. Takımla daha fazla oynayınca, takım arkadaşlarım beni daha iyi tanıyınca ters toplarımın ve uzun paslarımın isabet oranı da artacak."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr