Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yerel saatle 23:00 sularında yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru tedavi altına alındı. Bacağından yaralan diğer polis ile tesadüfen bulunduğu olay yerinde yaralan sivilin de tedavilerinin sürdüğü kaydedildi. Polis, yaralanan sivilin olayla ilişkisinin bulunmadığını ve yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Polis, Kopenhag’ın Christiania Mahallesinde meydana gelen silahlı çatışmadan sonra kaçan ve 25 yaşlarında olduğu belirtilen kişiyi yakalayabilmek için şehir çapında operasyon başlattı. Kopenhag Polis Müdürü Thorkild Fogde, gece saat 02:15'te bir basın toplantısı düzenleyerek 'saldırganın kim olduğunu bildiklerini, bu kişinin bütün şehirde yakalanmasına çalıştıklarını' belirtip doğrudan saldırıyı gerçekleştiren kişiye seslenerek, "Kim olduğunu biliyoruz. Er ya da geç seni bulacağız" dedi.

Polis müdürü Thorkild Fogde, sabah saatlerinde bir açıklama daha yaparak saldırı ile ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığını, ifadesini almak istedikleri iki kişiyi de aradıklarını duyurdu. Kopenhag polisi saldırıyı gerçekleştiren kişinin fotografını da yayınladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr