Konak Belediyesi'nin haziran ayı olağan meclis toplantılarının ikinci oturumu CHP'li Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantının açılışında söz alan Başkan Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı şehit cenazesinde bir kişi tarafından önüne mermi atılmasını kınadı. Yapılan saldırının ülkenin içinde bulunduğu tehlikeli durumu gözler önüne serdiğini belirten Pekdaş, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını diledi.

MECLİS'TEN TOPLU TEPKİ

Başkan Pekdaş'ın ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Karadağ da, "Devlet protokolünün olduğu cenazede saldırının genel başkanımıza yapılmasını garip bir durum. Bunların arkasında kim varsa şiddetle kınıyoruz. Diğer parti genel başkanlarına da aynı saldırı yapılmış olsaydı yine kınardık" dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı da Karadağ'ın sözlerine destek vererek, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılanı kabullenmek mümkün değil. Demokratik hakkımız olan tepkimizi kırarak, dökerek gösteremeyiz. Biz parti grubu olarak yanlışı kınıyoruz" diye konuştu.

PEKDAŞ'TAN TEŞEKKÜR

Her iki partiden de gelen kınama açıklamalarının ardından Başkan Pekdaş, "O zaman; 'Konak Belediye meclisi, tüm parti grupları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı oy birliğiyle kınamıştır' diyebiliriz. Siyasilerin kutuplaştırdığı dil, ülkeyi ve halkları zehirliyor. Bunun önüne geçmek lazım. Oy birliğiyle bu dile lanet okuduğumuz için meclise teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr