Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Hürriyet'te Fikret Bila'ya verdiği söyleşide, 2015 YAŞ listesine Erdoğan, Davutoğlu, Özel ve Akar'ın bulunduğu toplantıda son şekil verildiğini söyledi. YAŞ'taki terfi listesine en son başbakan tarafından onay verildiğini ve toplantıya "onaylı liste" ile girdiğini anlatan Özel, "Sayın Cumhurbaşkanı ve ben diledim ama yetmez, herkesin dilemesi gerekir. Millet hepimizi affetsin" dedi.

Özel'in, "özür" sözlerine, Teğmen Mehmet Ali Çelebi,Twitter'dan yanıt verdi. Arşivleri gösteren Çelebi, Özel hikaye anlatıyor. Özrü yetmez" dedi.

Necdet Paşa çok iyi gizlenmişler diyor. Kumpas davalarda Ordunun yarısı içeri atıldı paşamın dikkatini çekmemiş. Arşiv unutmaz 30 Ekim 2014. Biz cemaat dediğimizde Genelkurmay nifak sokmayın Orduya demişti. 8.maddeye dikkat.

Çelebi'nin dikkat çektiği 8. madde şöyle:

Söz konusu iddialarla, kamuoyu nezdinde TSK  küçük düşürülmekte ve TSK personeline yönelik güvensizlik ve şüphecilik yaratılmaktadır. Ayrıca TSK  içinde üst düzey bazı komutanların paralel yapı mensubu olduğu yönünde algı oluşturarak personel arasına nifak güvensizlik ve disiplinsizlik teşvik edilmektedir.

"BAŞINI KUMA GÖMENLERİN ÖZRÜ..."

Çelebi, Necdet Özel'in, özrüne şöyle yanıt verdi: O makamlarda gereğini yapmayanların, başını kuma gömenlerin özrü kabul edilmez. Hepsi şu ya da bu derecede sorumludur. Harbiye'den tarihte görülmemiş biçimde 3000 kişi atılıyor, Necdet Paşa çok iyi gizlenmişler diyor. Gözünün önünde çok iyi gizlenmişler! Kumpastan içeride yatan komutanlara dava açıp Orduevi'ne sokmama cezası verdirmekle uğraşacağına kumpasçı Fetöcülerle uğraşsaydın Özel Paşa! Necdet Özel'e gerek kumpaslarla ilgili gerek F tipi ile ilgili çok şey anlatıldı yazıldı. Hikaye anlatıyor. Arşiv affetmez, nice belge var.

 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr