Şikayet üzerine Uzunköprü İlçesi'nde polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan Ebru E. ve Hasan G., Keşan'da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Olay, İspat Cami Mahallesi Çayır Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, bir süre önce Çayır Sokak üzerindeki eve taşınan Ebru E. ve Hasan G., kendilerini çevredekilere karı-koca olarak tanıtıp, bitişikteki komşuları S.C. ve Y.C. çiftiyle arkadaşlık kurdu. Ebru E., bir süre sonra komşusu S.C.'ye giderek eşinin cenaze nedeniyle memlekete gideceğini, kendisinin de hamile olduğu için evde yalnız kalmaya korktuğunu öne sürerek kendisini eve çağırdı. S.C.'de bunun üzerine kocası Y.C.'ye durumu anlatıp Ebru E.'nin evine gitti. Eve girdikten bir süre sonra S.C.'nin kollarını tutup, ağzını kapayan Ebru E. ve Hasan G., kadını bir odaya kapatarak kolundaki 4 altın bileziği aldı. Çift sabah kaçarken S.C.'yi de serbest bıraktı.

TUTUKLANDILAR

Şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, Ebru E. ve Hasan G.'yi Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde yakalayıp gözaltına aldı. Keşan'a getirilen Ebru E. ve Hasan G., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak, Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Evli gibi davranın ikilinin, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıkası olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr