Türkiye ile yapılan ’Geri Kabul Anlaşması’ gereği Avrupa ülkelerine gitmek isterken Yunanistan’da yakalanan kaçaklar iade edilmeye başladı.

İlk etapta yaklaşık 300 kişilik kafileden 70 kadar Cezayir, Fas ve Tunus uyruklu kaçaklar Yunanistan’ın Kipi Gümrük Kapısı’ndan otobüslerle İpsala Gümrüğü’ne getirildi. Yapılan kayıt işlemlerinin ardından kaçaklar Türk yetkililere teslim edildi.

Edirne Göç İdaresi görevlilerince 2 otobüse bindirilen kaçaklar polis ekipleri eşliğinde İpsala Sınır Kapısı’ndan Göç İdaresi’nin barınma evine götürüldü.

80 KAÇAK DAHA İADE EDİLDİ

Aralarında Cezayir, Tunus ve Fas uyruklu kaçakların da bulunduğu 80 kişilik ikinci kafile de İpsala Sınır Kapısı’ndan iade edildi. Yunanistan’ın Kipi Sınır Kapısı’ndan Yunan polis ekiplerince İpsala Sınır Kapısı’na getirilen kaçaklar otobüslerden indirilerek Türk yetkililere teslim edildi.

İpsala Gümrük Kapısı’nda kayıt işlemi yapılan 80 kaçak tek tek sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından Edirne Göç İdaresi ve polis ekiplerince 2 otobüse bindirilen kaçaklar ülkelerine gönderilmek üzere Edirne’deki Göç İdaresi Barınma evine götürüldü. Kaçakları taşıyan otobüslere Edirne Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti.

Yunanistan iki kafile halinde Türkiye’ye yaklaşık 150 kaçağı iade etmiş oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr