Dün barış anlaşmasını savunan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile halk oylamasında ‘hayır’ cephesinde yer alan muhalefet lideri Alvaro Uribe ile bir araya gelerek yeni bir barış anlaşması için görüşmelerde bulundular.

Yaklaşık üç saat süren toplantının ardından bir açıklama yapan Alvaro Uribe bütün Kolombiyalıları kapsayacak yeni bir barış anlaşmasının gerekliğine dikkat çekerek Devlet Başkanı Santos’un değişiklikler konusuna olumlu yaklaştığını söyledi. Alvaro oylanıp ret edilen barış anlaşması ile ilgili ‘‘Endişelerin büyük oranda açık ve net olmayan bazı noktalardan kaynaklandığını tespit ettik. Bugün bu endişeleri ortadan kaldırmak için çalışmalara başladık’’ diye konuştu.

Dün de binlerce Kolombiyalı değişik şehirlerde barış lehinde yığınsal gösteriler düzenledi.
Barış anlaşmasının ret edilmesinden sonra Avrupa Birliği, anlaşmanın şartlarının yerine getirilebilmesi için gelişme fonundan ayırdığı yardımı durdurmuştu.

Buna karşın Farc gerillalarının barış çabalarına devam edeceği açıklamasından sonra Farc’ın AB’nin terör listesinden geçici olarak çıkarılması kararı geçerliliğini koruyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr