Hürriyet Gazetesin'den Aziz Özen'in haberi şöyle: Üsküdar’da, boşanma aşamasında olduğu göz doktoru eşi Dilhan Süer’i bıçakla yaralayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Necdet Süer’in 9 -15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Necdet Süer (67) ve müşteki Dilhan Süer (57) ile taraf avukatları katıldı. 1995 yılında evlendiği Dilhan Süer’le, geçen yıl yaşanan olaydan 6-7 ay önce aralarının açıldığını belirten Necdet Süer, özetle şu ifadeyi verdi:

‘ÇOK PİŞMANIM’

“Israrla yaşlandığımı, Alzheimer olduğumu, ayrılmak istediğini söylüyordu. Ayrılıktan caydıramadığım için anlaşmalı boşanmayı teklif ettim. Ortak evimizin yarısını almayı teklif ettim. Bu konuyu görüşmek için çalıştığı hastaneye gittim. Anlaştığımızdan fazla para istedi. ‘Bıktım senden. Düş yakamdan, ihtiyarladın, unutkan oldun’ dedi. Öfkeye kapıldım. Yanımda getirdiğim bıçakla kendisine vurmuşum. Çok pişmanım.”

‘DALAĞIM ALINDI’

Dilhan Süer ise, olay anını özetle şöyle anlattı:

“Saat 16.30 civarında kliniğe geldi. Hastam gittikten sonra odama aldım. Yan yana dururken sırtımın sol tarafına, belime yakın yere bir yumruk yediğimi zannettim. Yere düştüm. Elindeki bıçakla hamle yapınca bıçaklandığımı anladım. Bacağımdan ikinci kez bıçakladı. Parmağım da kesildi. Dalağım alındı. Tazminat ve şahsi haklarımın saklı kalması suretiyle eşim hakkındaki şikâyetimden vazgeçiyorum.”
Karısı ifade verirken sürekli ağlayan Dr. Necdet Süer, bu sözlerin ardından da gözyaşları içinde, “Eşime, şikâyetinden vazgeçtiği için çok teşekkür ediyorum” dedi. Mahkeme Heyeti, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr