Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan ‘’Dünyanın En İyi Küçük Üniversiteleri Sıralaması’’nda, Koç Üniversitesi 8., Sabancı Üniversitesi ise 10. sırada yer alıyor.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, ‘’THE Editörü’nün de belirttiği gibi, üniversite performansında ölçek ve odaklanmanın bağlantılı önemi, öğrencilere, topluma ve bilime verilen hizmetler açısından çok büyüktür. Bu bağlamda, dünyada 10. olarak, uluslararası sıralamalarda geçen yılın başarılarını devam ettirmekten çok mutluyuz” dedi. Küçük üniversiteler, öğrenci sayısı 5 binden az ve en az 4 disiplinde eğitim ve araştırma yapan üniversite olarak tanımlanıyor.

Times Higher Education sıralama editörü Phil Baty, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Üniversitelerde büyüklük önemlidir. Bazı öğrenciler için büyük üniversiteler en iyisidir ama diğerleri için küçük bir üniversite doğru seçim olabilir. Küçük üniversitelerde daha ilgili ve destekleyici bir ortam fırsatı ve yıldız profesörlerle daha fazla zaman geçirme şansı vardır.

Bu profesörler büyük üniversitelerde genelde fazla meşgul olurlar.’’ Baty Türk üniversiteleriyle ilgili şunları söyledi:

“Türk kurumları,’’Dünyanın En İyi Küçük Üniversiteleri Sıralaması 2016’’da çok iyi bir yerdeler. Küçük kurumlar, -nerede olurlarsa olsunlar- Caltech gibi dünya standartlarında eğitim verebileceklerini gösterdiler.’’


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr