Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Topluluğu’nun 90 yıllık yolculuğunu için “Koç ismi en büyük varlığımız, en büyük sermayemizdir, en ufak bir halel gelmemesi için büyük fedakârlıklarda bulunduk, bulunuyoruz ve bulunmaya da devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Koç Holding’in 90. kuruluş yıldönümü ile ilgili holding bünyesinde yayınlanan Bizden Haberler Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Rahmi Koç, Koç Topluluğu’nun, Cumhuriyet’ten sadece üç yıl daha genç olduğuna işaret ederek, Planlı programlı, dikkatli ve azimli bir şekilde çalışarak müşteri memnuniyetine azami değer vererek çalışmalarını sürdürdüklerini ve sürdüreceklerini aktardı.

Topluluk olarak hiçbir zaman politik nüfuz kullanmadıklarını, her zaman kanunlara riayet ettiklerini belirten Koç, “Topluluğu bir yandan aile anlayışı ile idare ederken, öte yandan da iş disiplinini ihmal etmedik. İş dışındaki samimiyetle iş içindeki ciddiyeti birbirine karıştırmadık. Koç Topluluğu’nda çalışmak bir ayrıcalık oldu. Böyle büyük kurumsal yapının da bazı dezavantajları yok değil. Bürokrasi ister istemez kendini gösterdi, karar mekanizması tek patronlu şirketlere nazaran daha zaman alıcı hâle geldi.

Şirket alıp satma alışkanlığını son 10 senede ancak içimize sindirebildik. Başka bir deyişle büyüklüğün ve kurumsallaşmanın getirdiği külfeti, küçük ve tek adam idaresindeki kıvraklığa tercih ettik. Her zaman konulara uzun vadeli baktık ve uzun vadeli düşündük. Bizi biz yapan da bu felsefe olmuştur. 90 bin çalışanı ve 10 bine yakın bayinizle büyük bir ailesiniz. Bayilerimizle bir aile, et ve tırnak gibiyiz. Bu Topluluk bir orkestra gibidir” diye konuştu.

Yurtdışı açılımı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Önümüzdeki dönemde de önceliğimiz uluslararası alanda başarılı olmuş küresel şirketlerimizin sayısını artırmak ve yurt içindeki liderliğimizi yurt dışına taşımak olacak. Bizden önceki kuşağın köklü değerlerinden, tecrübelerinden yararlanırken global dünyanın gerektirdiklerini ve bize sunduğu olanakları görmezden gelemeyiz. Bu nedenle yurt dışına açılmak için fırsatları daha yakından takip edip, aynı şevk ve azimle yolumuza devam edeceğiz.

Yurtiçinde ise liderliğimizi sürdürerek faaliyet gösterdiğimiz alanlarda pazar payımızı artırmayı hedefleyeceğiz” dedi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç “Paydaşlarımızdan aldığımız güçle, yeni hedeflere ilerliyoruz” derken Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Caroline N. Koç da “Kadın istihdamında fark yaratan çalışmalara imza atıyoruz” ifadesini kullandı. Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Topluluğu olarak her zaman Türkiye’nin potansiyeline inandıklarını dile getirirken, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel ise “Topluluğumuz 100. yılına doğru emin adımlarla yürüyor” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr