Koç Holding, yılın ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 14.1 milyar TL gelir elde ederken, 515 milyon TL ana ortaklık payı net dönem kârı gerçekleştirdi

Koç Holding’in ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, son dört yılda gerçekleştirdikleri 26 milyar TL yatırım ile ülke ekonomisinde büyümenin yapı taşlarından biri oldukklarını vurgulayarak “Bu yatırımlarımızın olumlu sonuçlarının gerek operasyonel gerekse finansal sonuçlarımıza yansıdığını memnuniyetle görüyoruz. 2016 yılında da yatırımlarımıza planladığımız şekilde devam ediyoruz. Yılın ilk çeyreğinde 1.4 milyar TL yatırım yaptık. Yatırım ve ihracat odaklı stratejimiz ile büyümede sürdürülebilirliğe odaklandık. Önümüzdeki dönemde de var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Yüzde 60 yurtdışından

Levent Çakıroğlu, Arçelik’in ilk çeyrekte satışlarını bir önceki yıla oranla yüzde 23 artırdığını belirtti. Toplam satış gelirlerinin yaklaşık yüzde 60’ı yurtdışı gelirlerden sağlandı.

Tüpraş'ta gerileme

Koç Holding, Tüpraş ile yılın ilk üç ayında ülkenin benzin talebinin tümünü, motorin talebinin ise yüzde 47’sini karşıladı. Çakıroğlu, rafinaj sektöründe 2016 yılının zorlu başladığını aktarırken, “Global ürün stoklarının artması ve ılıman kış koşullarının talebi etkilemesi ile Akdeniz piyasasında ürün-fiyat rasyoları zayıfladı. Dolayısıyla da gerek Akdeniz rafineri marjı, gerekse Tüpraş net rafineri marjı geçen yıla göre geriledi” dedi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr