KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Kabulde yaptığı açıklamada, önlerindeki dönemin Kıbrıs Müzakere süreci ve iç konular bakımından önemli bir dönem olacağını vurguladı.

HÜKÜMET ÇOK RAHAT SAYIDA DEĞİL, İÇ UYUM ÖNEMLİ

Akıncı, hükümetin çok rahat bir çoğunluğu olmadığına işaret etti ve iç uyumun büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Asıl olanın; topluma en yararlı hizmeti sunmak olduğunu vurgulayan Akıncı, yapılacak işlerin niteliğinin büyük önem taşıdığını, Cumhurbaşkanı olarak kendisinin de halkın genel beklentilerini seslendireceğini kaydetti.

HÜKÜMETTEN BEKLENTİLER

Bunların da; halkın sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi, kamu yararının üstün tutulması ve halkın çıkarlarının her zaman ön planda tutulması olduğunu vurgulayan Akıncı, hükümetten çok çok zorunlu ve gerekli olmadıkça yeni müşavirler yaratmaması, elindeki mevcut tecrübeli kişileri kullanması, 3'lü atamaların reforma tabi tutulmasını istedi. Akıncı, müzakere sürecinde uyumlu çalışmanın önemine de işaret ederek, halkın beklentisinin de bu olduğunu, hükümet ve meclis ile birlikte çalışmalarının başarıya ulaşmasının ortak hedef olması için hep birlikte çalışmaları gerektiğini vurguladı. İşbirliği yaparak güzele ulaşacaklarını belirten Akıncı, yeni kabineye başarılar diledi, işbirliği içinde olacaklarını kaydetti. Halkın yararına elbirliğiyle hizmet etmek ve alın teri dökmenin görevleri olduğunu vurgulayan Akıncı, onayladığı Bakanlar Kurulu listesini Özgürgün’e sundu.

UBP Genel Başkanı Başbakan Hüseyin Özgürgün de, görevi aldığı günden çalıştığını ve DP ile Bağımsız Milletvekillerinin de desteğiyle oluşturduğu kabineyi bugün Cumhurbaşkanına sunduğunu anlattı. Listenin de onaylanıp hükümetin atandığını ifade eden Özgürgün, Devlet yönetiminde mutlaka uyum içinde çalışacağız, devlet zirvesinde büyük bir uyum sağlayacağız ve halk yararına çalışacağı dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı ile geçmişte uzun yıllar Mecliste beraber görev yaptığını belirten Özgürgün, Cumhurbaşkanı ile uyum içinde çalışan bir hükümet olacaklarını vurguladı. Özgürgün, Cumhurbaşkanının Kıbrıs müzakere sürecinde de hükümetin tam desteğini alacağını belirterek, hükümetin ülkeye ve halka hayırlı olmasını temenni etti, yeni hükümeti onaylayan Akıncı'ya saygılarını sundu.

KABİNE ŞÖYLE

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr