Kızının arkadaşını tacizle suçlanan baba 6 yıl 8 ay hapse mahkum oldu. Olay Kayseri’de 2015 yılı kasım ayında, merkez Kocasinan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki evde meydana gelendi. İddiaya göre, Fikret Y., evine gelen kızının arkadaşı N.T.’ye kimsenin olmadığı bir sırada cinsel istismarda bulundu. Şikayet üzerine gözaltına alınan Fikret Y., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OLAYI REDDETTİ

Açılan davanın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanık, mağdur genç kız ve avukatları hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen sanık Fikret Y., mağdurun kızının arkadaşı olduğunu belirterek, "Ben cinsel saldırıda bulunmadım. Olay günü kızım çarşıdaydı. Eşim de bakkala ekmek almaya gitti.

Mağdura yönelik anlatıldığı gibi cinsel bir saldırım olmadı" dedi. Polisteki ifadesi ile mahkemedeki ifadesi birbirinden farklı olan N.T., sanığa iftirada bulunduğunu söyledi.
Mahkeme savcısı, sanık Fikret Y.’nin, ’çocuğun basit cinsel istismar’ suçundan cezalandırılmasını, ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise beraatını talep etti. Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, Fikret Y.’nin ’basit cinsel istismarda bulunduğu’na hükmederek sanığa 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Kararın açıklanmasının ardından Fikret Y.’nin eşi ve kızı sinir krizi geçirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr